Friday, June 19, 2009

Vad hände med det strikta hundägaransvaret då????




















En gång det kan hända men det får inte hända men två,tre och nu en fjärde gång på samma hund och tydligen har minst två andra hundar blivit attackerade av samma rottwweiler och fått uppsöka veterinär med svåra skador till följd.

Hur är det möjligt?Den frågan tycker jag är på sin plats att ställa i detta läget?
Vi detta laget borde väl denna hund åtminstone vara belagd med munskorgstvång och ägaren ja hon skall enligt min åsikt inte ha några hundar om hon inte kan hålla dem under bättre uppsikt.Kankse är det bättre att hunden avlivas innan det händer något annat allvarligt.

Trots att ägaren har en befintlig hundgård på sin tomt så springer hennes båda rottweilerhundar lösa i trädgården utan uppsikt av sin ägare.
Grannar vågar inte längre passera och gå med varken sina barn eller framförallt sina hundar.Skall de promenera med sina hundar så tar de med sig tillhyggen ut om utifall att någon av rottweilerna kommer att hoppa över staketet,så att de skall kunna freda sig själva och sina hundar.Namninsamling har visst också skett.

Två polisanmälningar är inlämnade och Länstyrelsen samt Jönköpings kommuns miljö och hälsoskyddsnämd är inkopplade.Hundägaren kommer även att kontakta SKK.

Ja säger bara stackars Pepsi!Snart 8 år gammal.
Nyopererad för en misstänkt tumör i magen (som tack och lov inte var farlig)med tratt på sig skulle hon tillsammans med Mirkka och hennes 2-åriga son gå över till sin granne och lämna lite saker.När 5 steg återstår och hon snart skall befinna sig i hennes trädgård så kommer rottweilern och attackerar Pepsi bakifrån.Hon har hoppat över staketet.Pepsi lägger sig direkt och visar sin undergivenhet, trots detta så fortsätter rottwelern attackera henne.Mirkka försöker få bort rottweilern med alla medel,ca 8 personer till grannar anländer till platsen och försöker att få bort hunden,till slut tar Mirkka henne i ljumskarna då släpper hunden tillfälligt Pepsi men attackerar Mirkka istället.Hon blir biten i armen och över handen så när hon släpper hunen så går hon till attack underifrån på Pepsi istället.Till slut uppenbarar sig ägaren och skriker slå inte min hund,men herregud säger jag bara!

Veterinär Collins får lappa ihop stackars Pepsi som är biten runt hela halsen och har ett flertal skador som ni kan se,flera dräneringsrör fick sättas också.

Mirkka slutade även hon på sjukhuset med flera skadade fingrar bla.Stelkramp,smärtstillande och armen i gips mot för att lindra den kraftiga smärtan.

2 gånger har Mirkkas dotter varit ute med Pepsi och då har samma hund kommit till attack mot dem,då hundägaren gått med ett sk flexikoppel och inte kunnat få ordning på hunden.Dessa två gånger hände inget allvarligt tack och lov.
När Mirkkas man är ute och promenerar med Pepsi så blir hon biten i baken och svansen av samma hund igen.Slutade hos veterinären även den gången med skador där veterinären var rädd för att man skulle behöva amputera hela svansen.

Det strikta hundägaransvaret gäller och vi får sannerligen hoppas att denna hundägare tar sitt ansvar om inte annat att myndigheterna som är inblandade gör det istället.

"Jag hade gärna tagit flera bett om det hade hjälpt Pepsi säger en chockad Mirkka"

Upprörande!

8 comments:

Cia said...

Man blir så förbannad!! Stackars dom, varför agerar inte myndigheterna. Verkligen jättedåligt!

Trönderjycken said...

Kontakta en jurist och gör en anmälan om krav på skadestånd. Kontakta även polisen igen och kräv avlivning av rottweilern pga av att detta är återfall. Detta ska absolut inte få fortgå.

Krya på er både matte och hund!

Med vänliga hälsningar
Morten & Ankie

Nettan said...

Jag blir både förbannad och gråtfärdig, hur kan myndigheterna låta detta fortsätta, tycker absolut att hunden skall avlivas när den har gjort detta.
Krya på Er Mirrka.
Kram Jeanette

Anonymous said...

Fy fan säger jag bara. Avlivning är ett krav.

Krya på er matte och hund.

Kennel Piastigen said...

Vad är det som händer i vårat samhälle?
Hunden måste ju avlivas bums. Den är ju en fara för alla som är i närheten.
Kram Pia

Martina said...

Måste säga att jag blir lite förvånad över reaktionerna här i kommentarsfältet. Avlivning? Det är väl ändå inte hundens fel? Som jag ser det är det hussen/matten som är i behov av hjälp. Skicka dit coachen Fredde vet ja. Kramisar

Benson och Rose said...

Jaha vad säger man... hade detta varit i mitt distrikt hade denna hund varit omhändertagen och troligen avlivad redan.

Tips från mig är att spara alla kvitton på utlägg för hund och människa och kontakta sedan ert försäkringsbolag för att vidare befodra ersättningsanspråken mot hundägaren.
Detta skall inte vara ngt problem.

Vad gäller handläggningen av hundärendet så måste ju ngn konstapel på polisen i Jkpg vara handläggare och han är nog intresserad av PM om alla händelser som denna hund varit inblandad i (det verkar ju behövas)för att fatta ett snabbt och riktigt beslut.

Hunden mår dåligt och måste få vila för evigt.

Har ni frågor ring gärna så kan jag ge råd & stöd. // Benson

Anonymous said...

Tack för alla råd.Nu skalld etta tas tag i!Lottie och peter