Thursday, June 4, 2009

Tacksamhet














Häromdagen då vi var och klippte oss så talade vi med vår kloka frisör som vi haft i många år.Hon är en så tydlig och rak människa.Inga krusiduller,tolkningar,omtolkningar eller krångliga ananlyser.

Man blir inte bara snygg i håret utan man får sig en och annan tankeställare också.

"Det gäller att tänka sig för vad man säger och pratar om man vet aldrig vad man kan hamna i för situation själv"Helt rätt,men varför är det så svårt då.

Vi talade om tacksamhet,ödmjukhet,gränser för sig själv och andra,avundsjuka,privatliv mm.
"Vissa saker som hon sade har andra ta mig sjutton inte med att göra"I ett litet samhälle är det svårt,där tror sig alla veta allt om alla och det babblas hej vilt precis som i hundvärlden,fakta,vad är det?Man behöver inte ta ansvar för vad man säger och man tänker inte på att det man säger kan såra någon heller.Det kan sluta illa och det värsta av allt barnen lär sig precis samma sak och tar efter precis samma mönster.Hualigen!

"Mycket vill ha mer"Vissa är aldrig nöjda!

Hittade en tänkvärd artikel!
Se nedan!

Att uttrycka tacksamhet varje dag gör dig lyckligare. Det hävdar forskaren Mike McCullough i en intervju i söndagens Washington Post

Artikeln handlar om hur verkligheten sällan lever upp till våra förväntningar, om egofixering och om hur narcissismen närmast okontrollerat tycks breda ut sig i samhället.

Men den tar också upp vad vi faktiskt kan göra för att bli mer tillfreds med vad livet erbjuder. Och psykologiprofessor Mike McCulloughs lösning heter alltså tacksamhet.

- På väg hem från jobbet ska du tänka på vilket bra jobb du har, eller om jobbet är värdelöst på vilken fantastisk familj du har, eller om familjen är i upplösning på vilken god hälsa du har, säger McCullough som är verksam vid University of Miami.

Han baserar sin slutsats på ett av sina egna experiment där försökspersonerna delades upp i två grupper. Personerna i den ena gruppen ombads att dagligen skriva ned sina bekymmer och problem, medan deltagarna i den andra gruppen dagligen skrev ned vad de hade att vara tacksamma över.

Resultatet kanske inte förvånar: personerna som fokuserade på sina problem var olyckligare än de som fokuserade på positiva saker. De ”tacksamma” var betydligt lyckligare och mer tillfreds med sin lott i livet.

Idag har vi varit en tur upp till veterinärboden i Åkerstyckersbruk och röntgat lite hundar.
Vi fick Se Beathalandet Tequila efter Hector och Zera och gud vad fin hon var,illröd,kraftfull,härlig benstomme och ett otroligt fint utryck.En riktigt härlig tikvalp.
Tack för trevligt åksällskap Mariella och ett mycket trevligt bemötande på Veterinärboden som alltid.Vi syns snart igen.

Perfekt nu har Peter kommit igång att springa med.Idag sprang han med Xanadou och Hector och jag sprnag med Quarma och Macho.Förbi en älg ko med sin söta nyfödda bruna kalv.Lite skrajsen var jag faktiskt.Har ju sett henne på samma plats utan kalv stå och glo utan vara det minsta rädd men med i kalv i släptåg kan det ju bli annat ljud i källan men icke.Hon stod där stilla och bara kikade.
När vi kom hem från Sthlm så hade Sebastian marscherat 1 mil med Macho i sina armekängor.Perfekt!

3 comments:

Jeanette said...

Idag var det svårt att se hältan och Heffaklumpen markerar bara i vänstervarvet (+++ hmm)
Det blir lugnt en vecka till med enbart simning på schemat för hans del...
Efter helgen alltså!

När och vilka åker till Lövsättra??? *nyfiken* Så man vet hur många priser ni kommer hem med;-)
4 hundar= 4 priser, fett najs!

Anonymous said...

Ja vi hjälper gärna till på Sm. Jag ringer i morgon ang. Natt åkning
Maria

Anonymous said...

Superbra Maria och Naders,är säkert dökul att se IPO Fh spåren.De är ju svåra också.Toppen av er!