Sunday, June 7, 2009

Officiell utställning på Sk Lövsätra-Domare Mats Höglund och Larsa Nielsen


























Pang i Planeten!

O3.00 ringde klockan en hiskelig tid att gå upp.Dagen innan hade Peter och brorsan kollat på fotboll och Mariella ,jag och Millan var ute och red en lång tur och så tränade vi Nenna i lydnad.

En lättlärd tik och till slut apporterade hon med ett jädrans tempo och även över häck samt klättrade över A-hinder.Vi slipade på kontakten och den blir bara bättre och bättre.En arbetsvillig tik.Kul.Marella är en duktig hundförare.

Men vad gör man inte då för dessa hundar och det kändes som vi var laddade för utställningen idag!
Iväg vi begav oss för att hämta upp Jeanette som lovat hjälpa oss med alla hundar .Vi hann bara en bit på väg och tanka så ringde Kicki,Nicklas ,Maria och Anders.Vi har kört på en grävling,nummer skylten åt helskotta och spoiler dessutom.De fick ringa jägaren för grävlingen skrek i skogen."stackarn".Ja så det kan gå.

Vi stod på rätt bra alla milen och turades om att köra.En hetsjakt mot GPS:en.
Vi hade ju nämligen tänkt att vara där till kl 08.00 då det var modprovsträning på figuranterna Freddie Steen och Tommy Norberg.08.15 var vi framme.
Snabbt ut med hundarna.Hann att köra två träningspass med Macho.Lite träning framför värnet och två korta modprov.Nyttigt att byta figurant ibland.Peter körde Hector som funkade fint.

Åså var det borstning eller med ett finare ord grooming!Rose,Jeanette,Mariella var så himla snälla och hjälpte till.Som vanligt yrde håren på alla Beathalandet hundarna trots vi hade slitit och borstat av dem hur mycket päls som helst dagen innan.
Våra andra gulliga valpköpare ställer upp med allt barnvakt,mat och dricka fixade de också och allas hundar är i ordning när de väl skall in i ringen.Precis så skall det ju fungera.Som uppfödare blir man väldigt glad när det kan fungera på det sättet och många har föreberett sig ordentligt.

Så till dagens första klass 4-6 månader hanar!
Domare var ju för alla valpar Larsa Nielsen.
Där hade vi Beathalandet Vasco med efter Nelly och Quo vom Staus Quo.De var 8 anmälda hundar i klassen.Den lille Vasco hade en himla gåvilja.Endast strax över 4 månader gammal och man funderar ju alltid på ,skall de vara med eller inte?Bland de minsta i klassen var han dock men funkade väldigt fint.Lite mer träning i ringen och mer päls och fokus också på mamma Gunilla så skall det nog bli bra.
Leif han ångade runt ringen med en väldigt fart.Och visst är det roligt med att höra att en sådan liten redan spårar kanonbra och har en härlig arbetsvilja.Fokus ligger på bruksarbetet redan och det är kul tycker jag.
Lille Vasco slutade som 4 i klassen.

På utställningen växlade man mellan de vuxna hundarna och valparna och bedömningen skedde i två ringar.
Så naturligtvis så lyssnade vi inte ordentligt vilket resulterade i att Pizarro i klassen 9-15 månader som dömdes av Mats Höglund bara fick kastas ut ur bilden och direkt in i ringen och han var laddad kan jag säga.Mariella fick gömma sig.
Det var 6 hundar i klassen och Pizarro var utropad trea men plockade snabbt en placering och var även uppe och nosade på första placeringen men fick stå tillbaka idag.
Lite mer ringträning och visst är det enklare när man är två och hjälps åt utanför ringen.Jag gjorde så gott jag kunde.Pizarro har otroligt fina rörelser och går med hög manke och är helt torr och fast trots sin storlek och ålder.
Pizarro slutade som 2:a i klassen med 1.a och HP.Pizarro är efter Quenna och Ilbo vom Holtkämpersee.

Ensam i sin klass var Beathalandet Uno(efter Quenna och Odin vom Holtkämperhof) 6-9 månader.
Träning har bedrivits och lille Uno han skötte sig fint i ringen.Fick utmärkt kritik sånär på lite ljusa ögon.Slutade som tvåa i Bästa hanvalp!

Hanar Brukshundsklass
8 anmälda hanar i klassen.Beathalandet Macho ställdes för allra första gången i brukshundsklass.Det är lätt att glömma bort att han bara är strax över två år gammal.Trots all päls som var avborstad och med hjälp av Rose som fixade till honom så gick det alldeles utmärkt.
Macho gillar att gå i ringen.Han var utropad etta och där gick han.Fria följet fungerade fint enligt uppgift från de andra som var med.
Och vi blev så himla glada! Han tog sitt första Certifikat och blev tvåa i bästa hane.Mats Höglund premierade honom för sin absoluta medelstorlek,fasthet och rörelser i alla gångarter.
Här är Schh1 Beathalandet Machos(efter Xanadou och Yumbo von der Bärensclucht) kritik:
Medelstor,medelkraftig,korekta byggnadsförhållanden,mycket bra päls och pigment,utpräglat maskulint vältecknat huvud med en anings lösa läppar,markant hög manke,fast rygg,långt aningen avfallande kors,välvinklad fram,utmärkt vinklad bak.Korrekt front och slutna tassar,paralella mycket kraftfulla vägvinnande rörelser!Torr och stram!
Jippie!

6-9 månader tikar
De hade väntat länge.
3 anmälda i klassen.Vann gjorde Beathalandet Ula (efter Quenna och Odin)med hjälp av utmärkt handling av Peter Scorling.HOn slutade också som tvåa i bästa tikvalp.Bra jobbat Sissi utanför ringen.Också här en härlig hundförare som har målet inriktat på bruks och redan är igång och tränar allt möjligt.Skötte sig bra men kan bli ännu bättre enligt min åsikt.Iallafall en härlig tikvalp.
2.a kom Beathalandet T-Millan.Hon är stor och inte helt fast.Lite mindre i matskålen som domaren sade.Annars skötte hon sig bra i ringen och är ju redan så färdig som hund.Men valp nej det känns hon inte som.Välborstad och tränad men det är inte helt lätt att få ordning på en sådan stor tik med mycket av allt.Skall bli kul att se henne i framtiden i de vuxna klasserna.

9-15 månader
Där hade vi Porsche Queen.Välmusklad och i ordning,skulle vara lite torrare och fastare men är tydligen en latoxe på cykel enligt matte.Kan man inte tro när man ser henne i ringen där fullständigt exploderar hon.Peter hade fullt upp att hänga med.Bara var bestämd med henne säger matte Susanne.
Porsche var utropad 4 i klassen av 7 deltagare men redan efter ett varv så var hon uppe som trea och sedan tog hon en placering till.När hon rör sig så så flyger hon fram.Hon är en stor tik med massor av päls och kraftig benstomme,tyvärr lite ljusa ögon men det brukar ju bli bättre med åren.
Porsche slutade som två i klassen med 1.a och Hp.1 år gammal endast och som Susanne skrev på sin blogg,har ju lagt fokus på utbildning.Porsche är redan i lydnadsklass 2 och lägre klass spår trots sin ringa ålder.SSM nästa och nu satsar de på lydnadsklass 1 i Skärgårdscupen.Härligt Susanne!

Brukshundsklass tikar.Den största klassen och en kanonklass.12 st anmälda.
Till Millans förtjusning så hade hennes älskade Quenna fått följa med.Quenna blir 8 år i oktober.Det var faktiskt flera år sedan vi hade med henne i utställningsringen.Men i form är hon trots sin ålder.Hon följer ju gärna med ut på både ridturer och löprundor.Ja!Hur många avkommor hade hon inte bara med här Xanadou,Porsche Queen,Pizarro,Uno,Ula och mormor är hon ju till flera också bla till Macho.
Quenna var utropad trea och trots att hon var lite trött i värmen så höll hon sin placering hela vägen och inte nog med det.Hon placerade sig som 5:a i bästa tiklass också då Mariella visade henne alldeles utmärkt.En riktigt fin löprunda gjorde de på slutet.Så kul.Domare sade att de trea första hundarna tillhörde den absoluta toppen.Millan tog snabbt fatt i sin buckla och i uppfödargrupp slängde hon kaxigt ur sig till Jeanette"Jag tar henne själv du och så fick det bli"Den hon lyssnar mest på Quenna är faktiskt lilla Millan som ger henne både ris och ros.
En liten stolt tjej hade vi i bilen hem.
Quennas kritik blev:Stor medelkraftig,korrekta byggnadsförhållanden,bra päls och pigment,välformat och utrycksfullt huvud,hög manke,rak fast rygg,långt välställd kors,mycket bra underlinje,välvinklad ram och mycket välvinklad bak,korrekt front,paralell bak,mycket kraftfulla vägvinnande rörelser.1.a med CK,3.e placering i Brukshundsklass R Btkl.

Så var det dags för championklass tikar
Två anmälda.
När Xandou ställdes i Veda sist så var hon i höglöp och lite trött.Trots det så tog hon sitt sista certifikat och blev SUCH.
Så många utställningar som hon varit med på och så många fina placeringar och nu 5,5 år gammal så är det kanske inte konstigt att de inte alltid kan ligga på topp men igår var hon på sitt allra bästa humör.Hon hoppar upp på Peter två meter upp i famnen då hon får chansen och man kan inte klandra henne för att hon inte var pigg.Igår visade hon sig från sin allra bästa sida!Hon vann sin klass och hon gick sedan i bästa tiklass där hon vann allt och vidare till att springa mot championhanen Emindos Tanjo.

Uppfödarklass.
Tre uppfödargrupper,Kennel Ziegerkamp,vi och Kennel Mischaland.
Enligt domaren tre utmärkta gruppen och det är roligt när folk stannar kvar och tittar.kennel Zigerkamp vann och tvåa kom vi.De hade tre klass vinnare och en fin grupp såklart.
Vi hade 4 kombinationer 1 hane och 3 t,där faktiskt alla var bruksmeriterade och två klassvinnare.Iallafall var det oerhört roligt att få höra av domaren att vi på kennel Beathalandet alltid försöker presentera våra grupper på utställningar och att han har sett egnom åren ett flertal mycket fina grupper från oss.
Det värmde.
Följande kritik fick vi:Kvalitetsfull grupp som präglas av indibider med stor utstrålning och genomgående välvinklade med korrekta byggnadsförhållanden och utmärkta rörelser.1.a med Hp

Ja det var här det hände "Pang i planeten"man springer baklänges och framlänges och tre hundar hade jag att ropa på i gruppen och fort skall det ju gå med så rätt som det var så sprang jag rätt in i en hel folkgrupp på tre som säkert hade stått där hela tiden men jag hade inte sett dem iallafall.Jädrans var det small till och jag rusade rätt in i dem.Och svart blev det en kort stund.Blodet det forsade ur läppen och kanske man har fått sig en lätt whipplachskada också i nacken.I ilskan så sulade jag iväg min röda boll och jag hörde muttret "men det var ju hon som sprang in i oss,inget illa menat var det iallafall inte från min sida.Efter utställningen så kom killen som jag dammat in i fram och frågade hur det gick med mig?Vilken kille va ,så himla gulligt!Tur att jag inte sprungit in i hårdelarna på honom hade de konstaterat då hade jag nog svimmat av.Stackarn få en bulldoser i ryggen när man står och kikar på utställningen i godans ro.Nog om det lite huvudvärk fick jag iallafall.

Nu till BIR och BIM.
Trots att Xanadou nu gått många varv i ringen så hade hon ändå krafter kvar till slutet där hon mötte Championhanen Emindos Tanjo.
Xanadou slutade som BIR och med en strålande kritik att hon höll en hög kvalitet även internationellt.
Så roligt!
Här är Xanadous kritik:Över medelstor,medelkraftig,korrekta byggnadsförhållanden,utmärkt päls och pigmentering,utmärkt huvud,hög manke och en fast rygg,aningens brant kors,bra underlinje,mycket välvinklad fram och bak,mycket kraftfulla vägvinnande rörelser,torr och stram!

Vilke dag!
Vi lämpade av Peter vid hotell Adriane i Sthlm där han skulle käka en välförtjänt Pizza och sedan vila inför tre dagars hårt arbete på huvudkontoret Agria i tre dagar.

Efter en timmes sakta körning mitt i Bruce Springsteen koncerten så kom vi äntligen ut ur Stockholm.Efter en stund bytte vi förare och Mariella körde som en gud hela vägen hem.

Trötta men nu utvilade så kikar vi tillbaka på gårdagen och känner oss så stolta.

Cia är på väg med grattis kaffe!

10 comments:

Jeanette said...

Är så otroligt stolt över er och alla underbara hundar ni har fått fram! Fantastiskt!!!!
Kunde inte önskat mig så mkt mer av en uppfödare! Kanske att få ha er på närmre håll då... annars så är ni bäst!!!!

Ett stort grattis och en bamsekram från oss här nere (snart uppe)!

Martina said...

Grattis på er, ni är helt otroliga! Kram

Anonymous said...

Livet är väl fantastskt när man har medgång i det man brinner för. Ett jättegrattis från oss i Blekinge. Ni förtjänar all framgång.

Cia said...

Ett jättegrattis, välförtjänta framgångar, verkligen till alla fantastiska hundar och allt arbete ni lägger ner på allt och alla.

Anonymous said...

ett jättegrattis till er till alla framgångar igår Mvh Tomas och filippa

fam olssons påhitt said...

Det var en hektisk men fantastisk dag i går! Jag tackar för all hjälp och att jag fick övernatta två nätter hos er. Så jäkla roligt när allt flytar på bra för alla hundarna. Ett stort grattis och en stor bamsekram från oss

Nettan said...

Grattis ännu en gång! Det var riktigt kul igår!!! Ni är väl värda detta så som ni sliter!
Kram Jeanette

Anonymous said...

Hejsan Hej !!!

STORT Grattis till framgångarna på utställningen, herre gud är allt jag kan säga !!!!
Hårt arbete lönar sig, haha... Härligt kämpat av alla !!!!

Irma å jag kämpar på här hemma, fungerar bra !! Jobbar på att få upp kontakten och energin i lydnaden
och i spåret har vi börjat med apporter men jag har svårt att få henne att markera dom, har "klickat" in dom hemma inne och då funkar det bra...
Hon lägger sig och visar gång på gång... Men i spåret går hon bara vidare, först när jag lägger henne på kommado så visar hon dom jätte bra..
Men det är väl bara å traggla på.... Det släpper nog så småningom...

Hur går det med hästarna då, har ni varit ute och tömkört Orkan något...
Har tyvärr inte haft möjlighet att komma upp och hjälpa till.. Har Bea vaknat till liv
och fattat galoppen, haha...

Helgen var fullbokad och nu på söndag blir det stuga på Ölands
djurpark med ungarna i fem dagar fram till midsommar. Så kommer nog uppåt på söndag em
efter midsommar. Om jag inte kan lura bort eller med ungarna nu på lördag..

Har ni tagit hem någon mat till Irma, har väl så det räcker ca två veckor till ung.
Pro plan sensitive lax å ris, om Peter glömt bort var han skrev ner det någonstan..

Kram Jessica

Anonymous said...

Tack för alla grattis .Det värmer och det är kul att se att vi faktiskt har så många riktiga vänner!Kram på er.

Kennel Piastigen said...

Grattis till alla framgångarna i helgen
Vilka hundar ni har och vi vet ju hur mkt arbete det ligger bakom varje framgång så ni förtjänar alla lycka.
Kram från familjen Amnebrink