Saturday, January 3, 2009

Årets utställningsresultat














"En underbar bild på Zera och Mårten och Anki,precis så här glada skall man väl vara då man vunnit allt!"




Schh1 kkl1 Nordisk Vinnare 2007 Svensk Schäfervinnare Beathalandet Xanadou.Xanadou fick i år titeln Svensk Schäfervinnare då hon tagit tre intäckningar på tre schäferspecialutställningar för tre olika domare.
Xanadou är utställd två gånger i år.Båda gångerna vann hon sin klass och i Varberg blev hon BIM och i Halmstad BIR.

Hennes dotter Beathalandet Hella efter Odin Vom Holtkämperhof visades på samma utställningar och placerade sig som SG1 och Sg2.Kanonbra jobbat Eva.

Hennes andra dotter Beathalandet Melody visades på en utställning för den tyska domaren Bernt Weber med ett 1.a pris ,HP och CK och en 2:a placering innan SSM unghundsklass tikar.Där placerade sig Melody som Sg 3 i en klass av 40 tikar där alla tilldelades högsta betyg av domaren Leornard Schweikert.Ett stor plus till Martina som visar Mel D i superform och själv hade hon aldrig för en minut tänkt att pusta ens ett varv när Melody gick,jo ett var det nog förresten.Vilken superkondis och vad hon visade sig fint.Här är kritiken."En stor kraft och substansfull tik med mycket bra benstomme.De önskvärda vinklarna i synnerhet fram.Mycket bra vinklat bakställ där hon har breda och redan kraftfullt musklade lår.Också hon visas med mycket markvinnande kraftfulla rörelser med ett effektivt framsteg och kraftfullt påskjut.

Schh1 kkl1 Beathalandet Hubbe son till Xanadou visades i Enköping för Frank Goldlust i Brukshundsklass med en 3:e placering,1:a pris med Hp och Ck.

Beathalandet Macho har visats vid ett par tillfällen på utställningar detta året.I Varberg placerade han sig som etta och i Enköping som Sg 2.På SSM placerade han sig som SG 13.

Brorsan Beathalandet Marwin vann sin klass i Borås och har ställts ut med fina resultat detta året.På SSM placerade han sig som SG 16.

Brorsan Mister visades på Skk:s världsutställning med 1.a och Hp samt i Enköping där han placerade sig som trea med 1.a med Hp.

Beathalandet Nelly har haft ett strålande år.Hon har vid 3 tillfällen vunnit sin klass med Sg,detta för olika tyska domare bla Lutz Wischalla,Dr Wolfgang Lauber (ALE,där blev hon BIM) och Frank Goldlust samt Leornard Sweickert i ungdomsklass på SSM.
På SSM i år placerade sig Nelly som Sg 5 i den hårda konkurrensen.Stig och Pia jobbade fint runt ringen viket är en förutsättning om en hund skal nå en sådan hög placering.
Så här såg Nellys kritik ut:En stor,markerat långsträckt tik,mycket typ och uttrycksfull,mycket välpigmenterad.Mycket bra huvud,mycket bra överlinje,väl anlagt kors.Mycket bra vinklar fram och bak.Hennes hasleder är inte helt fasta.Går parallellt framifrån och visar mycket mycket vägvinnande rörelser .En aning tung tik vilket gör att hon i rörelse får lite sämre förutsättningar än tikarna före henne men en mycket tilltalande tik.

Systern Beathalandet Nenna placerade sig som Sg 15 på SSM.Hon rörde sig kanonfint och bra tränad av Mariella och Daniel.

Brodern Beathalandet Nero placerade sig som Sg 10 på SSM.Nero har utvecklats mer och mer sista året.Han har ett otroligt vackert uttryck och fina färger.Nero tränas av Mathilda.

Brodern Beathalandet Nice and Easy har visats med fina resultat.Klasseger på Og Jönköpings utställning för domare Lutz Wischalla.Samma utställning där även systern Nelly vann.Nisse som han kallas visades även han på SSM med placering Sg 19.Nisse ägs och tränas av Stig och Pia.

Även systern Beathalandet Nova visades på utställning i Varberg med en 2.a placering.

Ipo3 kkl1 Such Korad Beathalandet Zera blev BIS i Södertälje där hon gick i championklass och fick Ck,BIM.

Lite valpresultat!
Beathalandet Oxy vann sin klass på schäferspecialutställningen i Jönköping för domaren Lutz Wischalla.En tempererad och kraftfull hane tränas av Ann-Sofie Glans.

Schh1 Beathalandet Quennas valpar med Ilbo Vom Holtkämpersee har ställts ut såväl på Og enköpings utställning som Og Borås.
Beathalandet Porsche Queen blev två i Enköping.Tränas av Susanne Manholt och Puma blev tvåa i Og Borås och brodern Pizarro blev trea.Puma tränas av Jeanette Nyberg och ägs av Kennel Beathalandet och Pizarro tränas av Mariella och Daniel Ohlsson.

Vi hoppas på ett nytt givande år i utställningsringarna med goda förberedelser innan.
Vi påbörjar ringträning för alla som vill på Og Habo den 11 januari kl 13.00 i Furusjö.
Vill gärna ha kontakt med hundarna i T-kullen för diskussion gällande utställningarna i Varberg,Veda och Halmstad.

Nu är vi bjudna på Taccos hos kennel Hagadahl Petra och Macke!

2 comments:

Anonymous said...

Rolig läsning utsäll /bruks resultat för 08.Härligt att så många jobbar med sina hundar & visar upp dom runt om i Sverige. En del av äran får Ni som uppfödare ta åt Er som ordnar så mkt träning /träffar vilket motiverar oss som ägare till en Beahtalandet.Synd att jag bor så långt ifrån Er.
Önskar ett framgångsrikt 2009.
// Susan & Porsche

Anonymous said...

Kul att höra Susanne.Det är alltid roligt med uppmuntran även som uppfödare.I vår packar du dina väskor och pallrar dig hit så får vi nyttja dina kunsskaper också.Det skulle vara roligt.
Lottie och Peter