Sunday, January 25, 2009

Resultat från Schäferspecialutställningen i Varberg




Mathilda kom och sov över redan på fredagskvällen.Vi kollade på Let`s dance och åt Peters excellenta lasagne.
Millan sov över hos Hanna och det var ju tur för det blir ju inget roligt för ungarna att vara i ett ridhus hela dagen.
Sent i säng efter att ha badat hundaroch fått fram allt som ändå skall med på en utställning.
Vaknar mitt i drömmen av en telefon som ringer.Kl hade vi ställt på 04.30 för att tillräcklig tid på oss att ta oss till Varberg efter att ha fått information om den kommande snöstormen.Exakt 05.25 så är det Jeanette som ringer."Jag står här utanför,vi åker om 4 minuter".Shit!Stress.Challe,Mathilda och Jeanette hjälpte oss att fixa hundar och hästar och en halvtimme försenade kom vi ändå iväg.
Väl på väg så frågar jag Peter "Du hittar väl till Varberg"Han tittar på mig och ser utsom ett utropstecken,"klartjag gör,Vi har ju varit där ett antal gånger"Telefonen ringer,Jeanette,"Var är ni?Skulle vi inte köra Nissastigen?Jo vi skall snart svänga säger Peter glatt,då han kommer på men vi är ju snart i Ulricehamn,Vi har alltså missat avfarten."Lugna Challe säger,det går att köra över Borås.Tack och lov.Hur Peter klarar sig i Tyskland är för mig ett under.

Första klassen som vi hade var 4-6 månader tikar.
T-Millan efter Hector och Zera var utropad 2 och slutade som 3:a med mycket fin kritik.Med lite ringvana så kommer det att bli jättebra.Hon har en fin gåvilja och ett härligt temperament.

Sedan var det dags för 6-8 månader hanar.Där hade vi Quentin efter Jakas och Xanadou med i klassen.Han slutade som 2:a.Det var ju första utställningen för hans del också.Peter och jag måste träna bättre för att hans skall visa sig på bästa vis.

I klassen 6-8 månader tikar var det dags för Qarma efter Xanadou och Jakas.Försenad in i ringen på grund av attde körde i två ringar samtidigt så gjorde hon ett jättefint enskilt uppträdande och gick som tåget på defileringen.
Hon slutade som tvåa hon med.Med bra träning så kommer hon absolut att kunna springa fort.

I klassen 8-10 mån hanar så hade vi Pizarro med.Han är efter Quenna och Ilbo.Det var längesedan som vi såg honom nu.Han hade vuxit ordentligt på höjden.Jättefina rörelser precis som sin mamma.Slutade som tvåa han också.

Samma klass fast tikar så vardet dags för Puma.Hon är otroligt temperererad men bitvis så kunde man se att även hon kan trava på väldigt fort.Ett sjå för handlern är hon.Hon slutade också som tvåa.

Vi ställde en uppfödargrupp valpar med Hp.Tack alla som visade hundarna.

Sedan var det dags för de vuxna hundarna.
I klassen 18-24 månader hanar hade vi Macho efter Xanadou och Yumbo och Nero efter Quenna och Xento.
Macho var på ett strålande humör som han alltid är.Han presenterade sig väldigt fint hela tiden och vann klassen med jättefin kritik,En hane av mycket bra typ,kraftfullt mycket välformat huvud,hög manke,mycket bra överlinje och underlinje.Korrekt front ,bra vinklar fram och mycket bra bak.Rör sig med bra steglängd fram och mycket bra bak,absolut medelstor.Sg1 och trea i bästa hane.Nero visade sig också jättefint.Finns fortfarande lite att göra för att få honom att presentera sig ännu bättre.Han har ju ett otroligt vackert uttryck.Sg3 fick han.

I brukshundsklass hanar var det Hectors tur.Tredje utställningen i hans liv.Han behöver mer ringträning och löpträning.Det gäller att hinna med.Han fick V4 med fin kritik.Bitvis så gick han jätte bra i ringen.Ibland är det jobbigt för mig att vara uteanför ringen själv och ropa och springa.Är aldrig optimalt att visa sina egna hundar som man har hemma.Hundarna blir ju extra trygga med husse i ringen och en annan får slita som en gnu.Hu!

Brukshundsklass tikar.Xanadou!BIM!Förlorade mot hanen Ebafarmens ZZ-top.En härlig hane!
Man blir stolt ätt äga en sådan tik som Xanadou.Hon fick strålande kritik och visade upp sig på ett föredömligt sätt.

Dömde gjorde bröderna Håkan och Sune Karlsson.

På hemvägen sölade vi.Jeanette och Mathilda körde vilse.Vi åkte omvägen över Värnamo,för att säkerhetställa att vi skulle komma efter Stigoch Pia hem.Så de skulle hinna få mat och bastu igång innan vi kom.

Allt var så gott som klart när vi seglade in.Taccolåda och kasslerlåda.Det smakade bra.Pg hade mig sig snapps och med huset fullt av trevliga människor så avslutade vi kvällen i bastun.

Idag har vi haft årsmöte på SK Habo.
Körde lite lydnad också!

Tack och hej leverpastej!"som är det värsta jag vet"

8 comments:

Anonymous said...

Grattis till alla fina placeringar.
Kanon kul att det gick så bra för er.

Martina said...

Grattis! Helt otroligt vilka framgångar ni har, bara en massa fina placeringar och fin kritik. Hur gick det med snöstormen då, blev det ingen? Kram

Trönderjycken said...

Grattis till jätte fina resultat i Varberg, ett extra stort grattis till T-millans fina resultat :-D

Morten & Ankie

Anonymous said...

Tack för en trevlig kväll allihopa. Det få vi snart göra om
Vilken härlig bastu ni har.
Kram Pia och Stig

Eva said...

Grattis till resultaten..!!

Anonymous said...

Glömde att säga Grattis för alla fina placeringar. Kram Pia och Stig:)

Anonymous said...

Grattis...till alla fina resultat ni hade i Varberg.Det är ni värda.För man vet ju hur mycke jobb det ligger bakom framgångar!!!


Elisabeth o Ojsan

Anonymous said...

Tack Tack!