Thursday, February 5, 2009

KORAD SVENSK BRUKSCHAMPION IPO3 BLS3 ELIT SPÅR BEATHALANDET UMBRO HAR FÅTT SOMNA IN IDAG























Ikväll känner jag att våra tankar är hos våra vänner Helene och Anders.Under många år har vi kännt varandra ,ända sedan vi startade vår uppfödning faktiskt,det gör att det känns extra tufft då de idag behövt att ta bort vår allas kära "Ubbe".Precis som du skrev på bloggen Helene så är lilla Uno en kopia av honom i den åldern.Jag kom såväl ihåg den dagen då han fick följa med dig hem.En tuff liten krabat som bestämt talade om för alla andra valpar båda i samma ålder och äldre vem det var som bestämde.Och tur var väl att hamnade hos er som har erfarenhet för annars kanske det hade blivit en annan utveckling på den hunden med de egenskaper som han hade.

Är det någon som vi varit stolta för så är de er.Känns som en stor fana för vår kennel med all den tid som ni båda två har lagt ned på Ubbe och vilka framgångar det har resulterat i.Att han är borta och hur fort det gick den sista tiden är svårt att förstå.Ubbe fick pålagringar i sin rygg vilket resulterade i att han blev sämre och sämre ganska fort.Tyvärr så är det hundägandets baksida att också ta ansvar för att hunden får ett värdigt slut och det har ni verkligen gjort.Men förstår att dagen känns oerhört tung.Vi tänker på er och hoppas att vi snart ses igen.Ubbe blev 6 år gammal.

Helene och Ubbe hade oerhörda framgångar som säkert alla vet.Helene är ju en fighter och har aldrig gett sig en tum då det ej fungerat som det var tänkt utan bara tränat mer och funderat mer och till slut så har problemen blivit lösta.Det är väl en duktig hundförares styrka.Många har sett upp till er!Som Benny sade en gång"Du är faktiskt min idol Helene".

Redan då Ubbe var 18 månader så startade de i appellklass spår med höga poängen 292.Sedan gick allt i en rasande fart upp till elit klass spår.Ska jag köra det svenska skyddet eller IPO var en fråga som dök upp i början av deras karriär och till slut så landade det i IPO och det gick ju kanonbra.3 cert blev det i IPO3 ,första certifikatet tog de 2006 i november i Falkenberg med poängen 279.Två ytterligare cert 2007 och sedan ett flertal godlända tävlingar med något ytterligare certifikat, bla så deltog de också i Schäfer SM i IPO 2006.Helene och Ubbe fick utmärkelsen årets IPO hund 2007 nr 6 av Svenska brukshundsklubben.I år deltog de i BSL3 på Schäfer SM och fick en 5.e placering och vilket spår han gjorde Ubbe.Tror det blev 98p.Flera BSL tävlingar med fina resultat har ni också presterat och en fin mentaltest gjorde Ubbe med 179 poäng.Ubbe blev också godkänd som väktarhund och Anders använde honom i tjänsten.Han var verkligen allround.Inte nog med det så fin han var med.På Schäfer SSM år 2006 så fick Ubbe den framskjutande placeringen V6 och slog många bra hundar och ett jättefint modprov presterade de samma år och året efter.Någon speciell ringträning hade nog inte bedrivets utan jag kommer bara ihåg att vi tränade lite på vår plan här hemma strax innan.Det gick av bara farten ändå.Så stolta vi var då.

Att Ubbe är borta känns svårt att tänka på idag!Vilken hund han var!Vi bär med oss alla minnen.Är helt säker på att många tänker på er idag!

Kom och tänka på en episod som hände på kennellägret som visar vilken duktig spårhund han var"harungar i spåret flera stycken,vad gör Ubbe?Han spårar förbi och klafs så kommer Helene(som Brian säger)och trampar till,rätt på harungen,något skrik hör hon inte och spårar vidare och undrar varför alla tappade intresset att kika på deras spår"De andra hade fullt sjå att se till att den lilla harungen fick lämna denna världen ,tala om att vara inne i och fokuserad på det man håller på med!Ja det var Helene och Ubbe det!

6 comments:

Anonymous said...

Usch va tråkigt. Han va ju en sån klippa denna hund.
Tänker på er.

Nettan said...

En stor kram till er!
Tänker på er!
Kram Jeanette

Kennel Piastigen said...

Vilken hund han var.
Våra tankar går till Helene och Anders.

Cia said...

Åh, vad tungt! Tänker på er,
Kram Cia

Anonymous said...

Ja, det känns tungt, det måste jag säga. Allt gick så fort och några andra alternativ fanns inte. Tack snälla Lottie för allt det fina du skrivit på bloggen. Har nog inte förrän jag läste det, fattat vad mycket man hunnit med på dessa åren. Ubbe blev min läromästare och jag önskar att alla fick ha en sådan hund. Vi hörs, kram från Blekinge.

Anonymous said...

Vill bara beklaga sorgen!
Kram Fam. Stjärnås