Thursday, June 19, 2008

Glad Midsommar






Kl är 08.00 och då är man i tjänst igen ända till tisdag förmiddag.

Ärligt talat förstår jag inte riktigt den här oron som många tycks drabbas av varje år….Måtte vädret bli bra,måtte det finnas tillräckligt med blommor till midsommarstången,måtte dagen bli en perfekt dag så som midsommarafton ska vara….Men brukar den verkligen vara så där perfekt.

Vi föreställer oss att solen ska skina,barnen ska skutta runt stången med ett soligt leende på läpparna och alla ska vara glada och på ett strålande humör.

Vilket väder brukar vi få på midsomarafton?Jo just det regn.Men klär man bara på sig ordentligt och taggar ned förväntningarna så kan man ju få riktigt kul.

Ärligt talat tycker barnen det är så jäkla kul att dansa små grodorna,är det inte mest vi vuxna som tycker att de ska tycka det är kul för det är ju så gulligt.

När man själv var lite så var midsommarstången har jag för mig klädd med blommor av alla de slag men på senare år minns jag bara att den varit klädd med blad och en och annan prästkrage.

Nu går vi mot mörkare tider,.Usch nej vad hemskt ,inte alla redan.Snart är det jul.
Visst är det så men nu gäller det att njuta av vår svenska nyckfulla sommar med massor av ettriga knott.

Försökte lura tjejerna att de skulle plocka 7 sorters blommor och lägga under kudden för att drömma om sin prins men det gick de inte på.

Nu skall det iallafall inhandlas lite jordgubbar och grädde och lite annat smaskens så får det väl bli som det blir denna afton.


TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLE SAMMANS!

3 comments:

Anonymous said...

Du har så rätt! Inge idé att hetsa upp sig över väder o annat som man ändå inte kan påverka. Å, en enda dag? Vad spelar det för roll egentligen, huvudsaken är ju att man mår bra. Kram o glad midsommar!/Martina

Cia said...

Ja du..det där med 7 sorters blommor är en uråldrig tradition som stämmer på oss kanske. Nu för tiden har tjejerna 7 mobiltelefoner under kudden istället och kollar vem som ringer först!!

Beathabloggen said...

Ja herregud så är det ju förstås.Kram