Tuesday, April 7, 2009

LÖRDAG




















Nervösa.Javisst var vi det.Vi stod och tryckte brevid de andra tyskarna som skulle tävla innan spåret.Det lättade lite när väl domaren kom över och hälsade på oss också.Ut till spåren bar det iväg.Vi gick ut alla spår.Bessies spår var utlagt långt ifrån alla andras.Lite kaffe fick vi i oss också.Massa fasanfåglar hade varit och traskat runt på åkern.Macho krånglade lite några meter efter påsläppet,såg själv att det var fotspår efter fågel,absolut ingen ursäkt.Han gjorde en lov gick tillbaka i spåret,lade sig fint på apporten och tog båda vinklarna fint,lite krångel innan sista apporten men lade sig fint,80 poäng blev det för honom.Nu var det dags för Indy och Cia.Fint påsläpp och han spårar på fint,har koll på ett vitt papper som flyger omkring,kollar lite efter Cia men iväg igen,domaren sade att det var svår vegetation där Indy gick.Rätt som det var så blev det snustorrt,han lade sig fint på apporterna,87 poäng blev resultatet.Cia tror jag var mer än nöjd.Så fick vi sätta oss i bilen och åka till Bessie spår.Hon var laddad.Spåret gick kanon,tror aldrig jag sett henne spåra så bra.Hon gjorde inte ett fel,klock ren på allt,lite snabb upp på sista apporten bara men hela 99 poäng.När jag fick poängen av domaren så grät Cia.

Tillbaka till ortsgruppen för en god frukost.Dags för lydnaden.Bh hundarna gick först förutom Hella då som höglöpte och som skulle gå sist av alla.

Inte helt enkelt att presentera sig på tysk/engelska men det gick fint.Cia lade Indy plats först och jag gick lydnaden på Macho.Han lekte lite med apporten och kändes lite trött men framåtsändandet som jag inte räknat med skulle fungera satt som smäck,92 poäng.
Dags för Cia,friaföljet såg kanonfint ut,allt annat också,vid någon avlämning av apporten så satt han lite långt bort men annars var det superbra,91 poäng.

Fick skynda mig att hämta Bessie som låg i kärran.Bessie var på superhumör.Hon utförde det mesta korrekt förutom ställandet under gång då hon lade sig,93 poäng.Jag var supernöjd.

Snabbt var det dags för skyddet.Vi fick ladda hundarna lite innan.Macho ronderade fint,belastade figgen något på bevakningen,flykt och släppande funkade fint och modprovet gick riktigt bra och även transporten,94 poäng.

Indys tur.Han var pigg som skam,for iväg på ronderingen,belastade figgen ngt precis som Macho gjorde,på flykten sade domaren,det var det bästa skyddet idag,lite sega släppanden men ett jättefint modprov med ordning och reda på transporten,93 p.

Bessie,ja hon skippade några värn på ronderingen och stack till figgen,sedan gick allt alldeles utmärkt,tom ryggtransporten med överfall,till min stora häpnad,modprovet gick riktigt bra och hon hade fina bevakningar,97 poäng.

Dags för Eva och Hella.Domaren kollade puls en extra gång,men ack så lugn hon såg ut på planen,inte så lätt med en tik i höglöp.Linförigheten var fin,fria följet ännu bättre,i gruppen såg det fint ut,sättande under gång funkade och läggandet under gång satt perfekt plus inkallningen med ngt dubbelkommando,plasen ja lite luktande blev det och hon flyttade runt lite och miljöprovet gick som smort.Lecka Lecka Hella sade Eva då hon klev av planen,vad gör man inte för att bli ihågkommen av domaren.Supersnyggt!

Nu var grillen påtänd och det serverades grillat med potatissallad och öl.Det smakde gått kan vi nog alla instämma i.

Sedan började partyt.Vilken kväll vi hade bland alla trevliga gäsvänliga människor!

1 comment:

Cia said...

Bessie var verkligen i högform.. och du också, Lottie. Macho är en cool kille med hela framtiden för sej och den kunde ju inte börjat bättre!!