Wednesday, April 29, 2009

Arbetsvilja













Vårt arbetsvilja är det inget fel på minsann,hade blivit en 5.a på ett Mh protokoll tror jag faktiskt.
Igår fortsatte vi med vårt röjprojekt.Dags för valprum och tvättstugan.Köp mer tvättlinor !säger mormor som blir bedrövad av all vår tvätt.Japp idag skall det bli av iallafall.Tack mamma för all hjälp.

Peter skulle på föräldramöte på Emils gymnasium men fick fel på bilen och kom aldrig fram.Ett helt gäng med killar i alla åldrar var här och kollade på fotoll,vilken match har jag ingen aningen om.Usch så tråkigt det är med fotboll,kan sträcka mig att kolla på lite hockey,max en period.Jag har inte dragits med i hockeyyran.Sporta på lite själva ni alla som sitter och gapar och skriker på matcherna.

Vår duktiga praktikant vandrar med hundar fram och tillbaka och hjälper Millan med ridningen.Jag är så tacksam.Igår blev det ridning på Orkan för Milans del igen och ett stort smile på Millans läppar hela tiden.vad kul.Dessa bondungar blir ju lite bortskämda med alla djur överallt så det är inte alltid som de sätter värde på dem som de bör göra.

Våra valpköpare har en jädrans arbetsvilja med sina hundar.Det slår mig då och då vad många det är som åker långt hit varje vecka ibland flera gånger per vecka för att träna sina hundar.Ett sådant engagemang.

Hundar med arbetsglädje finns det med!
Ser nu på många Hectorvalpar som är ett par månader gamla.Det finns mycket fart och kamplust.Några är jätteheta men bättre det än på andra hållet.
På bilden syns T-Millan och Anders,redan igång och ronderar och tränar för fullt.Trazzla likaså.Hon är ett riktigt ämne,gäller bara att förvalta henne väl.Samson som kommit lång när det gäller både lydnad och spår,skulle väl tippa honom tävlingsklar i lydnad och spår inom det närmaste.Skyddet är nog inget bekymmer heller men det är en envis gosse.Några av kennel Piastigens valpar Brilliant och Bonnie efter hector och Lolliepop är också riktigt bra arbetshundar.Kul.Nu har ed ju ytterligare en kull med Schh1 Beathalandet Äxtra och Hector.Kommer nog bli härliga arbetshundar det också.

Nähe ! Nu har klockan slagit 09.02 och Cia och jeanette är på väg för hundträning!!!!

4 comments:

Martina said...

Ja ni skulle få en klockren 5:a, arbetsvilja när den är som bäst. Kram på er och trevlig valborg!

Jeanette said...

Jag hade ritat dit en egen skala och satt en 6:a! ;-)

Vi gör vårt bästa iaf... Han har lugnat sig lite i sin tonårstrots, men jag misstänker att det är för att invagga oss i en sorts falsk trygghet.

Idag har han bara tuggat av Enja hennes tratt, den låg i fyra delar i hundgården...

Förstå hennes ångest över sin lillebror...

Kram och trevlig valborg!

Anonymous said...

Det tackar vi för.Trevlig helg på er!

Winter och Umza said...

Vi får tacka för en förträffligt engagerad kennel!!

Trevlig Valborg!