Sunday, August 10, 2008

Schh2 Bsl1 Beathalandet Bezzie skall paras med Schh1 Figo du Triangle Magique
















Nu ni som väntar på Bezzie valpar, så har vi bestämt oss vilken hane det skall bli.
Vi har funderat fram och tillbaka och har fått möjlighet att använda Kennel Imzedrifts hane från Belgien Schh1 Figo du Triangle Magique.Han är efter world champion Ängsbackens Rosso och Schh3 Ines Vom Haus Vortkamp.Han har hd zuchwert 73 och hd grad A och ad ua och en kanonfin Mh.
Här ser ni honom på bilderna.Vi hoppas att vi kommer att få riktigt bra arbetskapacitet på dessa valpar med en exteriör som såklart följer rasstandarden.Skall bli spännande.Bezzie kommer att paras inom en två veckors period.Måste passa på att få berömma Peace och Puma idag för deras fina spår på träningen i Furusjö.Det är roligt att se så små valpar jobba så intensivt i spåren för att i nästa stund vara med och kampa i trasan.Riktigt fokuserade valpar måste jag säga och engagerade valpköpare.Håller med Cia idag att träningen var kul.Det är roligt att gå med på allas spår och ta lärdom av varandra.
Idag fickhundarna lära sig att bita fast ordentligt och hålla kvar armen och inte bli för bekväma i att vinna den ,bra träning och den behövdes kan man verkligen säga.Hade besök av mamma och Janne idag.Grattis Janne på födelsedagen och tack för alla häftiga fotogenlampor och mattan och lite goda råd också.
Igår satte våra hästar av i sken med grannens barn.Tack och lov att det gick bra och man blir ju återigen påmind om att de inte är några leksaker och att det rör sig mycket i deras huvuden.Pigga är de iallafall.Jag passade på att rida Twilly efteråt och hon var hur pigg som hellst och även Millan tog sig en ridtur.
Nu känns det skönt att helgen närmar sig sitt slut,snart är man ledig i någon dag.Det skall bli gött.Får försöka ställa om nattsömnen igen.Just nu så är jag pigg som en lärka mitt i natten och när morgonen nalkas,ja då är det gräsligt att stiga upp.Peter är ju som sagt en klippa som fixar allt med hundar och valpar på morgonen och två dagar på raken har han severat frukost på sängen.Nu har vi suttit med vår nya fotogenlampa och tagit en kopp te på altanen och sammanfattat den vecka som gått.
Mycket har hänt och återigen blir man varse om hur viktigt det är att ha några riktigt goda vänner som man kan dela sina tankar med.
Och Sebben fick förlängt arbete på Fagerhults belysning ända tills nästa sommar då det är dags att rycka in i lumpen.Bra jobbat Sebben!

No comments: