Thursday, December 25, 2008

En annorlunda jul men oj så härligt


























Vill bara börja medatt säga TACK TACK och åter Tack till alla som hjälpt oss härhemma med hundar och hästar.

Från Egypten -Hurgada!!!

Vi har faktiskt inte legat på latsidan hela tiden heller 4 dagar av 7 har vi varit på gymmet på hotel Makadi Bay.Herregud vilken träningsvärk vi fick både Peter och jag.
Grabbarna kände inte av träningen alls.

Första dagen vid poolen resulterade i ett läkarbesök för Millans del.Hon är makalös den ungen.Hon hoppade upp på några plank som ringar in Boulebanan och smack sa det så rev hon upp benet.Doktorn fanns på andra våningen på hotellet och snabbt kilade Peter dit med henne.Antibiotika och salva.Stackarn.Dagen därpå när vi var ute och snorklade så doppade hon benet i Röda havet utan att säga ett enda knyst.Hon är tålig kan man säga.Men aj så det såg ut!!

Vi har lärt känna nya mäniskor en fröken från Trollhättan två trevliga kompisar Madelene och Robert från Borås och två proffspelare från Schweiz i innebandy plus en andra massa tokstollar från hotellet.Millan har varit hej mannen!!! med alla!Fakiren Mario,Josef,Diana och hennes hennes kära ryskor samt Ennie från Children club.Stackar Millan Det har bara varit I love You and Where are you from?

Det har varit olika shower och uppträdande varje kväll,karaoke,the best couple,Egyptisk dans,Fakir och julspex.Sista kvällen var ungarna på jul disco och idag kom äntligen Santa Claus ridande på en kamel brevid sig hade han en man på styltor och en nalle och alla barn var lyckloga såklart!

Lite blåsigt men solen har strålanat den mesta tiden.Uppskattningvis så har det väl varit mellan 25 och 28 grader.Kvällarna blev kalla.Att kliva upp ur den varma bubbelpoolen och sedan spatsera till hotellet var inte så kul.Fy sjutton vad kallt det blev.

Hotellet har varit av fin klass,all inclusive,vad mer kan man önska,massage,aktiviteter såsom gymnastik,beachvolleyboll mm.

Vi har varit på en dagsutflykt till de vackra Griftonöarna och snorklat.Massor av fina fiskar,precis som att simma i ett akvarium,en upplevelse av dess like sedan satte de av oss på en paradis ö med helvita stränder där man bara kunde relaxa.

Sebbe och Emil tog en tur på fyrhjuling SAFARI i öknen.Med palestina schalar på skallen och solbrillor sedan bar det iväg med full gas.Kamelridning i öknen en kopp te.Titta på israeliska missiler i öknen.En härlig upplevelse.

Att bara vila och koppla av är ju underbart.Boken om den Svenska maffian han jag plöja igenom och halva boken Tusen Strålar som bara är så bra.

Att ta sedan dit man kommer kall man ju göra så på julaftonskväll satt vi i relax the brain rummet och rökte vattenpipa med äppeltobak!Ingen nikotin eller andra farliga ämnen.Äppelsmak överallt!

Nu skall ni få se lite film och bildbevis!!!
Dessa vackra bilder har Sebastian tagit med sin nya systemkamera som tyvärr efter halva semesterresan åkte i backen och gick sönder!!!









s

2 comments:

Anonymous said...

Härligt det låter...

Här är vi förkylda som bara den...tänkte komma neråt Furusjö imorgon..Vi kanske syns?

Kramar Kicki

Cia said...

Härligt att ni har haft det avkopplande och bra på alla sätt och vis, det behövde ni!!