Sunday, July 27, 2008

Nu till årets SSM!!!













På bilen ser ni henne som valp Mel D alltså Beathalandet Melody!
Hon var den som gjorde den absolut bästa placeringen på SSM i år i en topp klass 12-18 månader där det var 58 hundar anmälda kanske ett 40 tal till start.Uppropad trea och höll den placeringen hela vägen.Alltså SG 3.Den hunden vet exakt när det gäller då blir hon pigg och på hugget och ger allt.Kanonfin kritik och i så fin form.Domaren Leonard Schweikert särkilt berömde hennes välmusklade lår.Vilken gåvilja hon också har.Den enskilda bedömningen satt som smäck.Det var Peter som visade henne(man får ju säga att han har en otrolig förmåga att visa hund och vilket tålamod med alla) och hon skötte sig alldeles utmärkt.Martina som har varit med på SSM i flera år visste såklart precis var hon skulle vara hela tiden och så har hon ju orken med.Där var jag aldrig orolig en sekund.Tack också till Johannes som skötte sig utmärkt runt ringen.Beathalandet Melody är ju efter SSV Nordisk segrare 07 Schh1 kkl1 Beathalandet Xanadou och Schh3 kkl1 Yumbo Von der Bärenschlucht.

Med bara en placering emellan så placerade sig Beathalandet Nelly SG 5.Även hon presenterades i utmärkt kondition och Stig och Pia gjorde ett jättefint arbete utanför ringen.Hennes vackra uttryck och bländande pigment gör att hon utmärker sig bland alla andra tikar.Tack Peter Scorling för utmärkt handling i ringen.
Beathalandet Nelly är efter Schh1 Beathalandet Quenna och Schh3 kkl1 Xento vom Eldmundungsraum.

Ja vad kan man säga .Det är absolut toppenroligt att få med 2 tikar bland de 5 på SSM i en av de absolut tuffaste klasserna.

I samma klass deltog Beathalandet Nenna.Hon slutade på placering SG 13.Även hon gjorde ett utmärkt enskilt uppvisande.Peter visade henne där.Hennes rörelser är något utöver det vanliga det kunde man också se i konkurrensbedömningen där Johanna skickligt visade upp henne i den hårda konkurrensen.Johanna har en otroliga förmåga att visa hund.Tackar för det och Daniel och Mariella har vistats i Jönköpingstrakten för att kunna deltaga på ringträningarna för att kunna ställa Nenna.Bra jobbat och vilket engagemang.Lille Pizarro även kallad Po efter Quenna och Ilbo spår vi en lysande framtid har redan fått fin uppmärksamhet av flera som förstår sig på hund.Kul.Lycka till med honom nu och förhoppningsvis så ser vi honom nästa år på SSM tillsammans med flera av sina kullsyskon.
Ja vår Quenna hon är en fantastisk hund och vilka fina avkommor hon har lämnat genom åren.

I hanhundsklassen 12-18 månader så hade vi 5 hanar till start.
Det är inte lätt kan jag säga.Kunna matcha alla så bra som möjligt.
Beathalandet Nero placerade sig allra bäst SG 10.Han var utropad 5.a en halkade ner några placeringar.Även han gjorde en utmärkt enskild bedömning där Peter visade honom och Jonas från kennel Skegården visade honom i konkurrensen jättefint.Tack till dig.Inte lätt för Mathilda att vara ensam runt ringen dessutom med ett knä som värker men det skötte du utmärkt.Nu gäller det att lägga ned tid på Nero med.Han har utvecklats enormt den sista tiden och är en så underbar trevlig hund att arbeta med också och ni passar så bra ihop.

Sg 13 Beathalandet Macho.Han är ju min.Tyckte han gjorde ett fint enskilt med Peter men han fick inte ett så bra upprop.Är ju i full fällning och det gör ju att han kanske inte blir till sin bästa fördel.Till konkurrensbedömningen så hade jag talat med Jeanette Weik (hon är ju listig som en räv)som lovade att visa honom.Hon har ju världens rutin och på bara ett huj så har han plockat en massa placeringar uppåt i startfältet.Tack Jeanette för du hjälpte oss.Efter ett särkilt gångverksprov så fick han flera placeringar och sedan tog de några till.
Värmen var olidlig och vad vi hörde så vara det flera hundar som fick bäras ut i denna klass.Usch då.

Sg 16 blev Beathalandet Marwin.Även han visades upp helt urfälld men i fin kondition.
Macke på kennel Hagadahl visade honom på den enskilda bedömningen(ett speciellt tack till Macke som alltid bjussar på sig själv och hjälper till,vilken annan kennel ägare skulle göra det på ett SSM,lugn och fin och alltid visar han upp hundar till deras bästa fördel och ställer upp när det kör ihop sig,att ha en sådan ödmjukhet och faktiskt en vilja att hjälpa till över gränserna tror jag kommer att generera mycket framgång framöver,tackar!!!) och han hade ett fint utrop men tappade några placeringar.Johanna visade honom utmärkt i konkurrensbedömningen och Challe hon jobbar kanonbra.

Sg 19 blev Beathalandet Nice N Easy.Presenterades i fin form och med fin utstrålning.
Peter visade på enskilda bedömningen och Mårten på kennel Trönderjycken på konkurrens bedömningen.Tack till dig Mårten för fin handling och att du hjälpte oss.

Sg 23 placerade sig Messie.Nästan all päls tappade han på plats.Men ändå ok.Tack Macke för handling.

Vi är såklart nöjda med denna klassen.

I klassen 18-24 månader så deltog Beathalandet Jazzie.Det var en av de bästa klasserna.Alla erhöll ett SG.Grattis Agneta.Det är en jättefin hund.

Brukshundsklass tikar palcerade sig Beathalandet Belinda som Sg 1.
Som jag redan nämt så skötte hon ju sig utmärkt somvanligt med ett fint modprov och hon gjorde även ett fint fritt följ.

Beathalandet Xanadou fick ta emot pris för sin titel Svensk Schäfervinnare och årets mest BIR vinnande hund!Millan och Peter hämtade det eoch synd kunde vi ju inte visa upp Xanadou då hon ugt och skönt ligger hemma i sin valp¨låda med sina små.

Det känns som SSM och arrangemanget runt omkring blev toppen.Nästa år blir det ännu bättre.
Slit och släp har det varit och ett tack till alla som jobbt för att åstadkomma detta.

Näe!Nu får det nog bli beachen en stund sedan skall jag till Skövde och lämna Älskling och ikväll börjar jag jobba.

Skall bli kul att börja jobba igen och se vad som händer på den fronten.

Hoppas på lite bilder framöver!!!!

6 comments:

Martina said...

Tack! Som jag sagt så många gånger förr, ni är fantastiska både du och Peter! Lugna, peppande och stöttande. Det märks inte minst på att ni har så många duktiga valpköpare som är med och engagerar sig. KRAM!

Beathabloggen said...

Tack för det Martina.Det värmer att få höra det.

Nettan said...

Grattis Martina till en tredje plats!
Det är roligt när det går så bra!

Kul att det gått bra för Beathalandets alla hundra under helgen.
Kram Jeanette

Beathabloggen said...

Tackar för det jeanette!!Alltid trevligt med människor som puschar andra.Lottie

Anonymous said...

Hallo
Herzlichen Glückwunsch zu eueren Erfolg!!!
Die Aulenakmp´s

Martina said...

Tack Jeanette! Ja, det är riktigt roligt att det gick så bra. Men så hade vi ju alla förutsättningar oxå; en Beathalandet-hund som älskar att visa upp sig och Peter som handler;).