Monday, July 7, 2008

Ett stort tack till alla i Og Gutersloh !!!!!

























































Här är vi som åkte,jag,Peter,Millan,Benny,Camilla,Alex,Johanna,Cia,Challe,Lina,Hanna,Stig,Pia,Daniel och Louise.

Tidigt onsdag morgon bar det iväg till Gutersloh.I Danmark så möttes vi av rena värmeböljan,enligt Stig så var det närmare 40 grader ute och i vår inhyrda blåa omlackade Toyota buss så hade vi inte fått någon AC.Ja ni kan ju tänka er själva vilken resa vi hade.Milen blev långa och varma.Challe och Cia körde på i ett rasande tempo och landande på plats hemma hos Petra och Ullie 1,5 timmar före oss andra.Inte hjälpte det så mycket för där körde de runt i Gutersloh och virrade innan vi andra kunde plocka upp dem för färd till ortsgruppen.Stan hann de iallafall kolla in ordentligt.Stig och Pia och barnen var de enda som hade AC i bilen och enligt Pia så satt ungarna och huttrade med jackor på hela vägen.
Alla ungarna var i alla fall så utomordentligt skötsamma och duktiga hela den långa färden.

Väl framme så möttes vi av ett varm mottagande av flera av ortsgruppens medlemmar.
Grillen var laddad,brasan tänd och en och annan öl framplockad och Cocacola till barnen och den ena av deras figuranter Dieter var på plats och vi kunde efter den utomordentligt goda maten även träna ett litet pass.Hundarna var så klart varma och trötta men det fungerade fint.Dieter var ju den figurant som skulle figurera på "prufungen"senare i veckan.

Trötta och slitna så kom vi till slut till rätta med sovplatser och sovsäckar och madrasser i vårt gemensamma militärtält som de satt upp för vår skull.En skön natt sömn blev det.

Petra väcker oss tidigt på morgonen dagen efter 07.00.Vi behöver upp och spåra för sedan kommer det att bli alldeles för varmt.Sagt och gjort upp gick jag,Cia,Peter,och Pia upp och for iväg med bilen till deras spårmarker som låg ca 5 km ifrån ortsgruppen.Utomordentligt gräs i lagom höjd.Ullie gick ut spåren.Äxtra och Bessies spår fungerade utmärkt.Indy spårade också fint men läggande på apporterna har han inte hunnit befästa helt ännu.Macho fungerade också fint på sitt spår.
Lite bra tips hann vi få i spåren.Petra är noga och duktig och gick detaljerat igenom vad man får och vad man inte får göra.Hur man exakt skall gå i vinklarna och var domaren drar poängen.

Tillbaka till ortgruppen igen där väntar frukostbuffe med diverse olika maträtter på bordet.Korv i alla dess former,ägg,färska frallor,nutella(till barnens förtjusning)kaffe och annat.Ungarna vågar såklart inte smaka på allt,tycker det verkade som de mest höll sig till nutellan och de färska frallorna.

Efter frukosten så var det dags för lydnad.Alla var ute och tränade sina hundar och vi körde igenom träning för Bh prov och Schh1 och 2.Det var otroligt hett för hundarna och den långa resan i kombination med värmen gjorde att det var svårt att få ut maximalt av hundarna såklart.

Efter lydnaden så tränade vi ett skyddspass var på figuranten Dieter.
Några av hundarna blev lite belastade av hans tuffa agerande med softstocken så vi fick backa bandet för dem.Lite synd men sådant kan ju hända.
Lolliepop,Marwin och Macho av de unga hundarna gjorde ett kanonjobb.
Bessie var också trots värmen pigg och gjorde ett kanonjobb.Ronderingen runt värnen behövde tränas.

Sedan for vi till badhuset.Ungar och vuxna sprallade loss i vatten rutschkanor.Jag passade på att simma 1000 meter.Efter det så åt vi Wienerschnitzel och pommes.Det smakade fint.Våra svenska Buggs ruskade vi troligtvis av oss där i vattnet eller vad tror ni Pia och Challe?

På kvällen körde vi ytterligare ett pass lydnad innan det var dags för grill.Grillad kyckling och bratwurst,pommes och olika sallader.De smakade kanonbra.Sedan hade vi en trevlig kväll med lite party får man väl säga.En och annan ramazotti slank ner här och där.

Sedan kom ösregnet och trot eller ej,såklart så regnade in i tältet.Skall vi flytta eller hur gör vi nu?Äh!sade vi.Vi tar kajaken till frukosten!
Lite omstuvningar och någon kröp in i bilen och sov.Vi andra låg fullt påklädda och sov gott med stora pölar nedaför tårna.Dagen efter så städade vi och tyskarna och fixade tältet så det skulle fungera nästa natt.

På fredagen var vi uppe igen tidigt och spårade.Nu var alla unghundarna också med.Indy spårade fint och Marwin gick ett jättefint spår.Bessie och Äxtra var på ett strålande spårhumör
.
Tillbaka till ortsgruppen för frukost och sedan tränade vi skydd.Programmen rätt igenom blev det med skyddsfiguranten Dieter.Sedan kom deras andra figurant Torsten och figurerade på alla unghundar.Mycket duktig figurant och engelska kunde han ju med vilket såklart underlättade lite.

Sedan bjöd de på Våfflor och grädde och smaskiga bakverk.

Petra och Ullie hade ett ärende till kennel Holtkämperhof(som inte ligger så långt därifrån),Herman Niedergassel och några av oss passade på att följa med dit.Visade upp Nelly som han tyckte var bedårande fin.Jättekul!Många av tyskarna tyckte att hon borde ställas ut på den tyska segrarutställningen.Men det är ju massor av jobb innan i sådafall.

Sedan gick vi igenom miljöprovet för Bh hundarna och tränade det.

Ungarna fick besöka ridskolan och de fick rida på två hästar i manegen.Sedan spelade vi fotboll och volleyboll.

På kvällen serverades Spagetti Bolognese.Det gillade både vi och ungarna.Vi kopplade av vid deras brasa och satt och pratade medans en del buggade loss inne i huset.

I säng tidigt för att få en skön natt sömn innan tävlingen.Vi bestämde att de som ej var riktigt klara för prov skulle stå över och tävla vid ett annat tillfälle istället.

O6.00 var vi uppe.O7.00 skulle vi starta upp med spåren.
Spårmarken för tävlingen låg en bit längre bort.Det var ganska högt gräs.
Efter Id kontroll och presentation så var det bara att köra igång.Bezzie var jätteladdad på spåret.Domaren kom ihåg henne från i oktober då hon skrek som en gris då hon skulle få ut och spåra och sedan bara satte ned nosen och traskade på.
Nu så spårade hon jättefint men slog en lov i första vinkel men arbetade sig snabbt tillbaka i spåret igen och tog den andra vinkeln galant och lade sig perfekt på båda apporterna.91 blev det på spåret.Spåret är det mest nervösa tycker jag.Där kan allt hända.

Vi åkte tillbaka för frukostbuffe.Det är så himla trevligt i Tyskland där alla både tävlande,domare,publik och funktionärer sitter ihop och fikar.En otroligt fin gemenskap får man verkligen säga.

Sedan var det dags för Bh hundarna.Macho fungerade fint.Solen stekte så jag var orolig att han skulle släpa och tycka det var tråkigt men icke.Han var på gott humör och utförde det mesta fint förutom att han reste sig från sittandet och kom gående mot sin mamma.Ja vad gör väl det.
Stig och Lolliepop gjorde en jättefin lydnad.Allt bara satt som smäck och förde hund gjorde han som han aldrig gjort annat i sitt liv,Tyskarna var imponerade av Stig som det tyckte var den som gjort mest framsteg på lägret och lyssnade och tog in bäst vad de sade.Heja Stig!Lolliepop har inte varit trött och påverkad av varken värme eller miljö på hela lägret.De är ju en jättefin egenskap som hon har.
Stegen blev ju också perfekt.Kan bara tillägga att vi svenskar har fått mycket skäll för att vi slarvar med stegen i programmen.Det får det bli skärpning på nu.

Efter detta så körde vi miljöprovet.Det var ganska likt det som vi har hemma med lite andra moment för hundarna i en grupp av människor.
Ja detta gick ju bra med.
Så de blev godkända.

Bessie kändes något trött i lydnaden men hon försöker ju alltid sitt bästa.Det enda var att hon lade sig på sättandet men annars utförde hon allt utmärkt.Det var jag som fick skäll av Petra för att jag säger sitt kvar vid apporteringsmomenten och det får man inte.Det blev 4-5 poäng avdrag där som var mitt fel.Ja nu vet man det tills nästa gång.87 poäng blev det iallafall.

En kort stunds vila innan skyddsarbetet hann det bli.Solen stekte.Jag hann att duscha av henne innan hon skulle in.Tänkte att nu gäller det att krama ut en sista energin ur henne.Dieter laddade henne fint innan vi startade så hon var riktigt taggad då hon skulle in på planen.

Inför tredje värnet var jag tvungen att ge ett dubbelkommando men sedan ronderade hon fint.Ett dubbelkommando även på ryggtransporten annars gick allt bra.Hennes bett var fina och transporten gick bra.Poängen blev 90 och sehr gut.

Vid prisutdelningen fick både de tävlande från og Gutersloh och oss från Sverige fina diplom.Faktiskt ett minne för livet.

Efter tävlingen var det dags att besöka veterinärstationen som låg ca 7 km från Og:et.
En vacker gård dekorerad med massor av blommor och hagar med getter och olika typer av grisar och griskultingar utanför.De hade öppnat särkilt för oss,bara så himla gästvänliga.Röntgen och DNA prov för några av våra hundar.En skicklig veterinär som snabbt och smidigt lade hundarna exakt rätt.

Sista kvällen så grillade vi och pratade vid brasan.Vi laddade för den långa hemfärden.

Ett litet skyddspass för Indy söndag förmiddag och sedan packade vi alla saker och tog adjö.
Lite sorgligt kändes det allt.
Fantastiska människor,god mat,bra hundträning och en härlig gemenskap !Ja vad mer kan man önska sig!
Tack skall ni ha allihopa!

Hemresan höll dock på att sluta i en katastrof.Ett par mil från Gutersloh så rullar Cias bil i 30 km i timmen på autoban.Väl inne på ett tankställe så ryker det och puttrar överallt ifrån.Cia,kolugn som vanligt grubblar fram och tillbaka.Vad gör vi nu?
Efter en stunds eftertänksamhet och diskussion var närmaste flygplats är så beslutar sig Cia för att försöka starta igen och ja vad händer då.Den rullar fint iväg hela vägen hem till regniga Sverige där den fungerar fint någon dag sedan är det stopp igen på väg till ridlägret med ungarna,ja då stannar den igen.
Kan det vara ett varsel tänkte både jag och Cia?Jo ett varsel är det nog för när Cia skulle ta en annan bil idag så startade inte den heller först och sedan gick det utmärkt.
Cia som är lite synsk säger nu,"att nu gäller det bara att komma på vad varslet handlar om,för då slutar det"Klura nu ordentligt Cia och hoppas att du kommit hem väl från din mamma idag.Ja sådant där är lite otäckt.

Här får ni se hur vi hade det,en riktigt gäng med bilder!

Nu laddar vi batterierna för SSM i Skillingaryd!!

3 comments:

Anonymous said...

Hej från oss alla i Boxholm.
Att vara svensk hundägare, men åka till Tyskland på kennelläger, är det möjligt, JA, OM DU ÄR EN BEATHALANDARE. Ett stort tack till Peter och Lottie för en underbart och givande läger i Gutersloh. Som kronan på verket fick vi också avlägga prov, en tjej som verkligen är på hugget som vanligt, en underbar mäniska på alla sätt och vis, går in och gör en kanon tävling. GRATTIS Lottie till att vara uppflyttad till SCHIII med Bessie.
Ett stort grattis till er alla som tävlade inte minst Gudrun och Stickan alias Pia och Stig åt sidan, härligt.
Må alla uppleva det igen.
TACK!!! MVH Benny, Camilla, Alex och Johanna

Cia said...

Ja, detta blev ett minne för livet. Det blir inte alltid som man tänkt sig men man lär sig mycket på det också. tack alla härliga människor som har terroriserat varandra under dessa dagar. Grattis alla till alla framgångar!!!
Fina bilder, kul hade vi men det är inte mycket "hundkort"..Ha ha ha!!!

Beathabloggen said...

Tack skall ni ha själva som gjorde lägret möjlig!!!