Sunday, March 30, 2008

Svensk Schäfer vinnare Beathalandet Xanadou och BIR













Vi startade hemifrån kl 07.00 och var i Laholm ca 9.45.Herregud att vi alltid måste köra fel,trots vägbeskrivningar och allt."Men denna gången blev vi ju lurade,kör mot Malmö vad det någon käck som sade"Javisst sagt och gjort så fick det bli och där gick det ju aldrig att komma av motorvägen,"Jag kan säga Stig det gjorde ingenting för vi hade nog snurrat ändå",som vanligt.
Några extra mil blev det som vanligt.

Till Halmstadsutställningen var det nästan 140 hundar anmälda.Klasserna var stora och det är ju alltid roligt.Domare var Lars Hammar och Mats Höglund.
När det gällde de vuxna hundarna så dömde Lars Hammar hanar och Mats Höglund tikar.
Vi hade inga valpar ,bara vuxna hundar.

I klassen 12-18 månader hanar så var det 7 hundar anmälda.
Beathalandet Macho blev Sg3,Nice`N`Easy blev Sg 4 och Marwin Sg5.
Alla skötte sig utmärkt.

I klassen 12-18 månader tikar så var det 12 anmälda.
Beathalandet Nelly blev Sg 5.Ett tag var hon uppe som trea.Lite mer ringträning så blir hon en jättefin tik och en tik att räkna med framöver.

I klassen 18-24 mån tikar så var det 11 tikar anmälda.
Beathalandet Hella blev Sg 2 och rörde sig kanonfint och var i jättfin form.
Eva skötte sig utmärkt utanför ringen och verka ha hur mycket krafter som helst att springa runt."Jag gör allt för Hella ,säger hon".

Brukshundsklass tikar var det 13 tikar anmälda.
Mathilda visade vår gråa tik Bessie med hjälp av Challe utanför ringen.
Målet var att få ett Sg för att så småningom kunna avelskora henne och det fick hon också.Sg 8 blev det.Tack för det Mathilda.Det gjorde du jättebra med Bessie som aldrig satt sina tassar på en utställning förut.

Xanadou var på sitt bästa humör och hon verkar älska all den uppmärksamhet som hon får på utställningar.Hon fick jättefin kritik av både domana och andra runt omkring.Det är så roligt.
Xanadou fick alltså V1 och hon blev Bästa tik och sedan även BIR där hon mötte den tyska hanen Wenzel v Deutschen Eck som blev BIM.
Xanadou tog därmed sin tredje intäckning för Svensk schäfervinnare.

Här är Xanadous kritik:
Stor kraftfull tik,utmärkta byggnadsförhållanden,päls och pigmentering.Utmärkt huvud,manke och rygg,tillräckligt bra kors och mycket bra vinklar fram och bak,mycket bra underlinje,korrekt front,parallellbak och mycket kraftfulla vägvinnande rörelser.

Vi ställde också en uppfödargrupp vuxna med fem individer,4 kmbinationer,2 mödrar och 4 fäder med Hp och en kritik som vi blev mycket stolta och glada över när vi fick presenterat.

Mycket enhetlig gruppav utmärkt kvalitet.Mycket tydlig könsprägel,gruppen präglas av särskilt bra uttryck,genomgående mycket bra anatomi och rörelseschema.
Ett utmärkt uppfödarresultat.HP.

Återigen tack till alla som varit med och ställt hundar och hjälpt till.Ni är super!

8 comments:

Cia said...

Ett jättegrattis, vilka framgångar...

Anonymous said...

Vilken lyckad dag de va igår, hur trevligt som helst trots lite villo spår på vägen ner=)och tack Peter vilken fin handling på Hella du är bäst, Hella rules!!!!!! grattis till alla vinster me Xanadou. Trevlig avslutning på kvällen oxå i challes balja de tackar vi för.. Stora kramar till er Eva & Hella

Anonymous said...

Tjabba tjena!!!! GRATTIS vilken hund hon är XANADOU o grattis till alla andra fina plaseringar.Ni har ju verkligen lyckats att få fram fina hundar men de är klart det ligger mycket jobb o kunskap bakom o ett jävla engagemang.Nu är det cykel träning varje dag fram till ssm ,men nästa månad blir de jkpg då tar ja på mig ansvaret o köra först för dit hittar ja!!!grattis igen o tack för ännu en lyckad o trevlig utställning kram på er Challe & Marwin

Beathabloggen said...

Vi tackar för gratulationerna.Sådana här uppskattningar är en stor morot för oss att fortsätta driva uppfödning på denna nivå som vi gör idag. Det är otroligt viktigt att man ser glädje i allas framgångar oavsett det är bruks eller utställning. Vi är verkligen tacksamma för att ha en Hund som Xanadou för det underlättar allt arbete.(för stunden sitter hon i knät och försöker lägga sig i men jag tror att det är mackan hon suktar efter). Hoppas på och vet att det blir fler stora framgångar fram igenom eftersom vi har ett sådant enormt stöd och engagemang plus ett helt okay material att gå vidare med. Ni som orkar och kan "fortsätt med komplimanger" för det njuter vi av och även den enskilde individen. MVH Peter

Kennel Piastigen said...

Grattis till ALLA som var med igår.
Vi kämpar på bra.
Jävla kul har vi också:)
Vilken hund hon är Xanadou, hon verkligen ägde ringen igår.
Lilla Stig han har ju sitt lilla "J" bakom örat han med. Han få nog träna på att läsa kartan han också, kanske lära sig vad Norr och Söder är:)Nästa uställning behöver vi nog nån som visar oss vägen:)
Mångar kramar från oss Amnebrinkare

Anonymous said...

Grattis från oss här nere i södern. Det har sagts förut men tål att sägas igen. -Ni behöll rätt valp den gången för några år sedan när Xanadou var liten..

Sköt om er, vi ses förhoppningsvis snart

Helen och Anders

Beathabloggen said...

Tack Helene och Anders.Ja ni har rätt det gjorde vi nog.kram på er.

Anonymous said...

stort grattis till framgångarna igår mvh Tomas o filippa