Thursday, December 27, 2007

Våra duktiga tävlingsekipage år 2007




















Här presenterar vi våra duktiga tävlingsekipage 2007 och deras fina bruksresultat.Vi vet att vi säkert har ett tiotal ekipage i startgroparna för tävling nästa år.Det känns som oerhört många av både våra gamla och nya valpköpare är riktigt på hugget för att komma ut och tävla.Ett stort tack till Brian,Peter och Norman som är så duktiga att både figurera och på att lära ut alla era trix i lydnad,spår,uppletande mm.Ett extra stort tack vil jag också rikta till Cia och Benny som alltid är de som stöttar och puschar alla andra och ni är verkliga glädjespridare skall ni veta.

Vi börjar med Helene och KORAD SVENSK BRUKSCHAMPION BEATHALANDET UMBRO.Det måste väl ha varit ett toppenår för er.Brukschampionatet i IPO 3 tog ni ju vid er sista tävling i Stehag med de fina poängen 284 totalt.Att deltaga på IPO SM i Sollefteå var också en riktig bedrift.Att Umbro också är tävlad i det svenska bruksarbetet elit spår och även har titeln BSL2 är ju också jättekul förstås.Lämplighetstest är ju också genomförd och godkänd och gubben din har ju avlagt godkänt väktarprov med Ubbe och använder honom i tjänsten.Kan man vara mer allround än vad ni är,dessutom två år i rad har ni deltagit på SSM med jättefina utställningsresultat 2006 V6 och i år V 25 med två riktigt fina modprov också.Vi vet att ni har slitit hårt men tror att nästa år kommer bli ett toppen år för er.

Vi går vidare till Umbros syster BEATHALANDET ULLIE som tävlat och erhållit titeln BSL3.Förare är ju Ulla-Britt.Sista tävlingen blev kanonfina resultat med poängen 182 SG på hemma arenan Og Hässle.

Sedan har vi Mårten och SUCH VA ESTNISK SEGRARINNA KORAD IPO3 KKL1 BEATHALANDET ZERA.Det blev långt att skriva alla hennes meriter.Mårten tränar med OG Enköping och i höstas tävlade han IPO 3 och blev godkänd med Zera.De erhöll också titeln KORAD.
Varifrån du hittar och hämtar din kraft och energi ifrån Mårten är svårt att förstå.Du måste ett enormt intresse.Vi hoppas att få se er på tävlingsbanan nästa år också emellan parningar och dyligt.Kan tänka mig att du har en stadig och duktig fru i bakgrunden,Anki.

Normar tävlar numera med BEATHALANDET MASKOT.I år han gjort flera fina elittävlingar i spår med Maskot med certpoäng 564,5 som högst.Maskot som tidigare ägare Anders Svedberg har kört är tävlad i elitspår med cert och elit skydd.Maskot blir ju 8 år nästa år men verkar vara i bättre form än någonsin och han lever livets glada dagar med grisöron i mängder och jag tror även han krypit ned i sängen mellan dig och Anette nu för det mesta,hundgården verkar vara ett minne blott.Frågan är nu bara om du får ut honom därifrån till nästa år.

Så har vi Maskot syster KORAD BEATHALANDET MANDY som tävlas av Sonja Svensk.I år har de blivit godkända i högre klass spår.Synd och skam bara att Mandy inte kan ligga plats med andra hundar,då hon tydligen är en riktig argbigga då hade säkert resultaten varit ännu bättre i år.

IPO 1 BSL2 BEATHALANDET WALDEMAR tävlas av föraren Ann-Louise Nielsen.I år ställdes han också ut på SSM i brukshundsklass och placerades sig som V31 med ett härligt modprov.Vi hoppas att se er även nästa år på SSM.

Brorsan KORAD BEATHALANDET WANDO som ägs av Dennis och Linda Bernadsson har erhållit titeln KORAD i år.

SCHH1 BEATHALANDET ÄXTRA-ja det är ju jag,poängen blev 87,82,87.

Så kommer vi då till vår B-kull!

SCHH1 BEATHALANDET BESSIE -ja det var ju också jag,poängen blev 90,87,94.

BEATHALANDET BELINDA-Ägare Mathilda Edblom och farfar Edblom också förstås,godkänd Bh samt godkänt UHP i år.Mathilda som går i nionde klass gör ett kanonjobb med denna kraftfulla hårda tik.Du gör ett jättefint jobbb Mathilda.Nästa år slår du till.

BEATHALANDET BELLA-förare Cia Öberg,godkänt UHP.Bella kommer att tävlas vidare i det svenska bruksarbetet.

KORAD BEATHALANDET QWANTO och Krister Johansson har i år blivit godkända i både högre klass spår och högre klass sök.De tävlar även i lydnad och har flera Lp.Tävlar i lydnadsklass 3.Ni är ett härligt ekipage.

KORAD BEATHALANDET YESSIE och förare Maria Thiman är också ett jätteduktigt ekipage.I år har de blivit godkända i lägre klass spår samt så har de gjort BH prov och erhållit titeln korad.De tävlar också i lydnad och är uppflyttade till lydnadsklass 3.

BEATHALANDET ÅLANDRA med förare Gunilla Engdahl har klarat av sitt Bh prov,satsar också nu på det svenska bruksarbetet.Heja på Gunilla.

Systern BEATHALANDET ÅNNA och förare Karoline Fransson har gjort lydnadsklass 1.

BEATHALANDET HECTOR har gjort sitt BH prov och tränas och kommer att meriteras av Petra Aulenkamp i Tyskland.Petra du är en supertjej.Petra har meriterat och avelskorat flera av våra hundar bla Xanadou,Quenna och Pascal.Även Hubbe finns hos Petra och hennes man Ulli för meritering.Vi hoppas på ett givande kennelläger i Tyskland nästa år.Skall bli kul med nya duktiga figuranter,både Ulli och Dieter och så får vi dra nytta av Petras alla kunskaper.

BEATHALANDET IDOL vill jag också nämna i sammanhanget.Han ägs av Cia Öberg och har gjort en riktig KANON MH,verkligen värd att nämnas.Skall tävlas i Ipo framöver och Cia du har en kanonhund att förvalta.

Detta var årets ekipage som tävlat och gjort fina bedrifter men som sagt vi vet att det är många som är på gång och det känns som vi är ett riktigt träningsgäng där alla puschar varandra.Toppen!

Lottie och Peter

1 comment:

Cia said...

Oj, oj vad många bra prestationer.Lycka till allihopa framöver.