Monday, December 25, 2006

Våra duktiga juniorer-Referat i svensk schäferhundstidning

Här nedan förjer en presentation av våra duktiga juniortjejer Johanna och Mathilda 14 år!






I julnumret av svensk schäferhundstidning publicerades referatet om Johanna och Quartz.Kul att utgivaren väljer att lyfta fram våra juniorer.Det är ju viktigt för det är ju de som skall föra schäferrasen och vår sport framåt så småningom.

Både Mathilda och Johanna har funderingar att till sommaren åka på ett stort ungdomsläger i Tyskland.
De är båda med oss vuxna och tränar på både helger och kennelläger och de gör stora framsteg med sina hundar.Det händer att de smyger iväg från oss "gamlingar" och fnissar lite men de är snart tillbaka med ny energi och enstor portion med vilja att lära sig nya saker.

Detta är tjejer vi tror att ni kommer får se mer av i framtiden.
Johanna har hunden Schh1 Bsl2 Beathalandet Quartz.De är ett härligt ekipage.Bsl2 tävlade hon endast 13 år på Og Linköping för domare Werner Plöger.

I maj-06 så tävlade hon Schh1 i Tyskland (Guthersloh) och flyttade upp till Schh2 med poängen 83,77,80.Hon fick mycket beröm av den tyske domaren A.Strijk.Våra vänner i Tyskland, Petra och Ullie Aulenkamp hjälpte Johanna med språket och förberedelser inför tävlingen.

Johanna har deltagit på ett antal av Beathalandets kennelläger med en av Danmarks främsta figuranter Brian Jacobsen.Hon har även deltagit på ungdomsläger i Svenska schäferhundsklubbens regi.

Johanna reser från Boxholm till Habo för att träna sin hund.Vilka härliga föräldrar som ställer upp så mycket på sin dotter.

Benny och Camilla som Johannas föräldrar heter har verkligen en dotter som de kan vara stolta över.

Johanna går nu en tävlingsinriktad kurs för Norman Rönnerfeldt(ordföranden i Og Habo,en duktig kille som bla har en hund som är svensk lydnadschampion och är en mycket duktig instruktör).Nu använder de sig av klickerträning för att nå ytterligare framgångar i lydnaden.I den fortsatta skyddsträningen så är det Peter Edman som tränar Johanna och Quartz.

Johanna är också en duktig handler och hon har visat hundar i de vuxna klasserna på SSM.

En härlig tjej med glimten i ögat som vi håller tummarna för framöver.

Mathilda har schäfertiken Beathalandet Belinda(Pärlan)och schäfervalpen Beathalandet Gucci.

Sina hundar har hon tillsammans med sin farfar Ronny som alltid ställer upp i vått och torrt och kör sitt barnbarn hit och dit.

Mathilda är en härlig hund och hästtjej som vi träffar ofta.

Hon tränar med oss vuxna.Som hon sade"Det är inte klokt att jag kan ha så kul med er som är så gamla".

Mathilda har deltagit på flera av Beathalandets kennelläger.Hon har gjort stora framsteg med sin hund Pärlan.

Sommaren 06 visade hon upp skyddsabete i Ipo1 på Slättendagen i Habo.Det kommer inte dröja lång tid så kommer Mathilda och Pärlan vara ute på tävling.

Mathilda tränar på ortsgrupp Habo.

Mathilda har också börjat träna sig att visa hundar och gör detta jättebra.

En toppentjej!

Lottie och Peter

2 comments:

Unknown said...

Kul att du skriver varje dag, kramis brorsan!

Anonymous said...

okey! vart kan jag titta någonstans innom beathaladet utan att se fula bilder på mej?!?!?! haha de börjar snart bli dax för att göra nått åt de=) haha vänta bara hämnden e ljuv=) haha