Tuesday, December 26, 2006

Svensk Lydnadschampion Beathalandet Ecko 10 år















Vår första hund Beathalandet Ecko som fått titeln Svensk lydnadschampion har i dagarna hunnit fylla 10 år.Det är inte klokt vad åren springer iväg och fortare och fortare går det väl kan jag tro.
Ecko var knappt fyllda 2 år då han tillsammans med sin förare Norman Rönnerfeldt erövrade denna titel.
Med mycket tålamod och klurigt tänkande och bra träningshjälp bla av Bo Hermansson som tävlat VM i lydnad så kunde de ta sig dit.Ecko och Norman har även tävlat upp till lägre klass i spår.
För ett par år sedan pensionerades Ecko men Norman har fortfarande med honom ibland då han håller kurser för andra.
För ett par år sedan så deltog Norman och Ecko på ett läger i Linköping.Den tyske presidenten Wolfgang Henke hade föredrag där och han blev mycket imponerad av Norman och Ecko då han fick se deras elitlydnad,framförallt momentet vittringsapportering.De fick visa det om och om igen,något sådant hade han aldrig sett.
Norman har en schäferhane till som heter Beathalandet King snart 8 år,även han är pensionerad.Med King har Norman tävlat och är godkänd i högre klass spår,lydnad 2 samt uppflyttad till Bls2.
Nu har Norman lovat mig att träna och eventuellt tävla med schäferhanen Beathalandet Maskot under tiden som jag går gipsad efter min fotledsoperation i ytterligare minst 8 veckor och efter det konvalecens.Maskot har två cert i spår och har tävlat i elitklass i skydd.
Det är så roligt att se Norman vara igång och träna igen.Vi får hålla tummarna i vår för dem på tävlingbanan.
Heja på Norman!
Vi vet också att alla kursdeltagare som gick din förra tävlingsinriktade kurs önskar att du håller ytterligare en kurs till våren.
Men nu när du skall vara pappaledig så skall det väl inte vara några problem tros.

No comments: