Sunday, September 23, 2007

Vilken kanondag





Idag var vi på schäferspecialutställning i Eksjö,domare var Anders Eriksson.
Man får väl säga att det var en kanondag,Beathalandet Xanadou som nu äntligen är tillbaka i päls och kondition efter sina två valpkullar var i strålande form och blev bästa tik och BIM.

Hennes dotter Malou blev bästa tikvalp av tolv anmälda i klassen och BIM och Macho och Marwin var två och trea sin klass.Båda hanarna var potientiella vinnare tyckte domaren och de skötte sig utmärkt båda två.

Roligt var att det var ordentliga gångverksprov även för valparna vilket kan göra att man känner att man får lite payback för all träning man lagt ned.

Även Hella efter Xanadou och Odin gjorde en fin utställning och blev SG 5 i klassen 12-18 månader.

Kippen var som vanligt i fin form och fick en klassvinst och syster Yster blev Kristall blev 3:a.

Med var också Beathalandet Grayline som också erhöll ett Sg 7 i klassen 12-18 månader.
Vi deltog också i uppfödargrupp valpar med Hp.

Måste passa på att tacka alla våra valpköpare som ställer upp för varnadra och alltid har ett strålande humör mitt upp i all stress.Och så lilla Millan som vann en "diamant" med sin Xanadou.Tänkt att de små trots allt kan hjälpa till,Xanadou gick som allra bäst på Millan och efter utställningen refererade Millan i telefon till Cia "att Xanadou! Hon blev faktiskt bästa kvinna idag"

På vägen hem från utställningen så ringer Norman som tävlat elit spår med Maskot idag i Mark.CERTpoäng 550 p och en 7.e placering.

De tittar när man kommer en snygg hund in på specialen säger Norman men när man är färdig så rynkar de bara på näsan.Fullt på spårupptag och spår.Tre föremål på uppletande.I lydnaden tjuvade Maskot lite på en del moment men som sagt sa Norman"Jag har ju dragit upp honom som sjutton på bollen hela veckan på träningen"Norman du är en mästare på att läsa hund och har ett tålamod som jag vet inte vad och ni ärverkligen ett teamni två nu.

Lycka till framåt men ta nu och ta en fisketur och koppla av lite.

2 comments:

Anonymous said...

Tack för en rolig dag, det var ju ett tag sedan man var på utställning. Framförallt tack för hjälpen med den lilla Huliganen, han var så trött när vi åkte hem att det gick knappast att väcka honom hos farmor. Jag säger som Fia bättre uppfödare och vänner får man leta efter, kram jeanette

Beathabloggen said...

Tack skall ni ha.