Monday, July 23, 2007

Hemma igen från SSM-Vilken superhelg!



Pust och Hu!
Ja visst är man helt slut men vi hoppas att alla har haft kul och haft en lärorik helg.För några har det gått kanonbra och för andra mindre bra.Det viktiga är att man tänker att det är samma hund man har med sig hem om nu inte resultaten varit de man hoppats på.Det är viktigt att våga deltaga och det är stor skilnad på att ställa upp på SSM än att deltaga på de mindre utställningarna.På SSM är de bästa hundarna med från allamöjliga av våra närmaste grannländer.Vi vill passa på att tacka alla som har gjort denna helgen möjlig och troget väntat till allt i alla uppfödargrupper odyligt är över.Tror att för många uppfödare i Sverige så är SSM en av årets höjdpunkter och det är inte alltid helt lätt att få med sig sina valpköpare dit och deltaga,ofta vill ju en uppfödare kunna visa upp sitt avelsarbete och resultat i grupper odyligt kan faktiskt hänga på om just din hund är med.
Det ligger mycket planering och eftertanke bakom allt avelsarbete och det är ibland sorgligt att man som valpköpare inte alltid tänker på det och ställer upp då det faktisk är av stor betydelse.
Ni alla som varit med har skött er och era hundar alldeles utmärkt.Ett extra litet plus till alla de småvalpar som deltagit endast 4 månader gamla och som gått ut och in i klasser,både avels och uppfödargrupper.
På fredagen så startade dagen med klassen 4-6månader tikar,domare var Ann-Katrin Edoff.Vi hade i den klassen med 5 hundar till start.Våra m-valpar efter Xanadou och Yumbo placerade sig där i toppen.Marcus visade Melody som placerade sig på 4.e plats av 32 deltagande hundar.Melody var som vi visste i riktigt kanonform.Mary-Lue kom på sjunde plats där domaren sade att hade klssen fortsatt ytterligare en stund så hade hon säkert arbetat sig upp ännu högre.Malou kom på 19 plats och de riktigt små valparna i N-kullen tuffade på så gott de kunde bland de större.
I klassen 4-6 månader hanar för domare Leif Einarsson blev Messie med handler Marcus på Hagadahl utropad två och slutade som trea i klassen där han faktiskt var bästa svenska hund.
Macho placerade sig som nummer 8,Marwin nr 16 och Mister ?.N valparna tuffade på bak i ledet men undrar om inte lille Nisse plockade en och annan placering på vägen.
I klassen 6-8 mån tikar så skötte sig Kristall utmärkt och fick fin kritik plats 21/29 tikar.Domare var Åke Imland.
Beathalandet Kippen gjorde som vanligt ett fint intryck på domaren som i denna klass 6-8 månader hanar var Mats Höglund.Han slutade som 7.a av hur många har jag idag inte framför mig,då jag ej har några resultatlistor ännu.
I klassen 10-12 månader så deltog Beathalandet Jazze och blev också 7.a.Jättebra.Domare var Mats Höglund.
I uppfödargrupp valpar deltog vi med två grupper och blev 3.a och 4 efter kennel Quattrogården och Kennel Olheden.Vi hade i desas både grupper tre kombinationer och saknade några hundar på plats.
Ett plus från domarna Ann-Katrin och Leif till alla våra valpköpare som deltagit med hundar i fin form.Kul att få höra.

På lördagen var det dags för modproven.Både Waldemar och Umbro gjorde två utmärkta modprov.
Sedan var det dags för den enskilda bedömningen.
På söndagen var det konkurrens bedömning i samtliga klasser.
Hella fick Sg i sin klass 12-18 månader.Det var väl den klassen som vi alla blev fudnersamma på hennes placering men det är bara att ta nya tag.Dömde gjorde Rudiger Mai.Brukshundsklass tilar kom varken Xanadou eller Zera till start då de var helt utan päls för dagen vilket såklart var lite synd.
Hector,Hubbe och Isac fick också Sg i sin klass där domaren var Erik Bösl.Hector var den som placerdade sig bäst och blev Sg 13.
3 st V i brukshundsklass hanar Quartz,Waldemar och Umbro.Kanonfint tycker vi.
I uppfödargrupp deltog vi med Waldemar,Umbro.Quarts,Isac och hella,5 kombinationer med fem mödrar och fem fäder.Där blev vi 5.a.Kennel Mishaland blev 1.a och 2.a med sina fina grupper och KennelOlheden 3.a och sedan en dansk kennel Ariel 4:a och efter oss kom kennel Seeback.
Synd bara att det inte är någon publik kvar då uppfödargruppergår av stapeln.
Ett stort tack till er alla för en trevlig och givande helg!!!

Ps!? Är det någon som har lite bilder från SSM?Skicka de gärna till oss.Vi har inte ett enda foto.

7 comments:

Skegårdens said...

Här finns det lite bilder från SSM/Lisa

http://www.skegardens.se/Galleri/album/SSM2007/index.html

Anonymous said...

En stor eloge till Peter som har slitit som en schäfer med att visa alla hundarna!
Sa inte domarna att du också var i fin form?
En stor eloge till Lottie som hjälper till runt ringarna och coachar alla valpägare hur det ska gå till!
Ni får båda Hederspris för all planering och energi!
Kram Gunilla

Anonymous said...

Ni är underbara! Jag tror ta mig sjutton ni är bäst. Å vilket härligt gäng ni har med valpköpare. Engagerade, glada o trevliga. Puss på er allihop!

Anonymous said...

Vilka uppfödare ni är.
Ni är bara BÄST. Ni ställer upp överallt och hjälper oss alla.
Och du Peter vilken handler du är.
Vilket jobb du gjorde med alla hundar.Du är en klippa.
Sen Lottie som är överallt och ställer upp, ändå ha du din fot som inte är riktigt ok.
Man känner sig så stolt att ha en hund från Beathalandet.
Många kramar från.
Annsofi & Dennis

Cia said...

Otroligt att ni orkar hålla ett sånt tempo och vara så engagerade , Peter och Lottie. Hoppas att ni får lite lugnare framöver och kan koppla av.Kram till alla som var med på SSM för alla roliga minnen.

Cia said...

Ni är otroliga Peter och Lottie att ni orkar hålla detta tempo och vara så engagerade hela tiden. Hoppas att ni får lite lugnare framöver och kan koppla av lite.
Kram till alla som var med på SSM för alla roliga minnen.

Unknown said...

Gratulerar till alla utmärkelser..