Sunday, June 10, 2007

En riktig träningshelg från fredag till söndag konstant!













En helg full av rolig träning men just nu känner man sig ganska sliten.
Dessa ungdomar vilken energi de har.På fredagskvällen så dök Johanna upp med sin familj och nattade över.Hon ville träna Quartz inför modprovet på SSM.Fungerade fint.
På fredags kvällen och lördag morgon tränade vi hundar.Ippon visade upp en helt ny sida av sig själv i skyddsarbetet vilket var väldigt kul att se.Quartz har fått en parning i nästa vecka.Vad trevligt när valpköparna har med sig lite god fisk också till grillen.

Benny och Camilla har nu ordnat med att vi har fått hyra Boxholms Brukshundsklubb på kennellägret med Brian Jacobsen och vi hoppas ju så klart att så många som möjligt har möjligt att komma helgen den 24-26 augusti.Det kommer att vara begränsade platser för deltagare med hund.Vi har tänkt att återupprepa det berömda åracet i Svartån på kennellägret.Sista anmälan för kennelläger vill vi ha den 18 juli.Kom ihåg att anmälan är bindande.Vi återkommer med mer information om detta.

På lördag middag dyker Helene och Anders upp och som vanligt så är et kul när ni kommer.Vi fortsätter och träna och sedan drar vi ut till den berömda lekerydskiosken och köper oss ett par riktigt rejäla mjukglassar.På kvällen blir det vedeldad bastu och en massa hundprat och sedan söndag morgon träning igen.

På söndag förmiddag kör vi ett långt skyddspass med flera hundar.Cias hund Indy imponerar ung som han är.Så gäller det bara Cia att hänga i med spår och lydnad så kommer det att bli fint.

Kennel Hagadahl kommer på en blixtvist och sedan är det styrelse möte på Og Habo och sedan träning igen.Hu!
Hem och så var det dags för lilla Quennvalpen Ninska att fara sin kos.Känns kul att hon hamnar i Jönköping hos våra gamla valpköpare Marie och Anders.Marie är dessutom löpartokig så det blir med all säkerhet bra träning som hon kommer att få framöver.

Efter det så var det dags för ytterligare en valpkköpare,en kollega från socialtjänsten som bestämde sig för att köpa den härliga lilla tikvalpen Niffy.

Måste bara säga Peter det är fantastiskt vad du orkar och slita och arbeta med allas hundar.
Anmälan till SSM närmar sig.Ni kan anmäla era hundar över internet på schäferhundklubbens hemsida under SSM 2007 och amilanmälan.Glöm ej att betala in i tid.För deltagande med valpar krävs inget medlemskap i Schäferhundsklubben men däremot för hundar över 12 månader-SISTA ANMÄLAN ÄR DEN 27 JUNI.Kostnaden är 300:-.

Kika in på og Habos hemsida under aktiviteter och se då vi ´har ringträning.Det vill till att förbereda hundarna både konditionsmässigt och även träna en del utställning med dem också.

Sista campingplatsen PÅ SSM är nu bokad av ANn-Sofie och Dennis.Vad kul att ni följer med.

No comments: