Friday, January 5, 2007

Mh diagram från SKK:s avelsdata-Vad Bra!!!



















Utvecklingen går snabbt framåt.Nu går det att ta fram diagram från skk:s avelsdata på mh beskrivning,vissa hundars avkommor mm.Även svenska schäferhunsklubben publicerar statistik fråm Mh både från avelshanar och kennlar.Enligt statistik från genetica så hade vi 130 mh beskrivna hundar.
Vi väntar på vårt spindeldiagram.Vi har sedan många år mh beskrivit de flesta av våra kullar för att få en god avelsbas att stå på mentalt.Synd är att det blir svårare och svårare att få personer att arbeta ideelt och ställa upp och figurera.Det gör att det ibland är svårt att få till att mh beskrivningar som man vill åstadkomma.
Många kennlar väljer bara att beskriva någon eller ett par individer i en kull vilket naturligtvis inte ger ett rättvist värde för kullen totalt.
Om ni kikar runt på vår hemsida så hittar ni flera mh diagram på våra hundar där,bla under hundar Mh toppindivider.
Ovan kan ni se Beathalandet Bessies Mh diagram och även en bild på henne då hon har fått figuranten Brian Jacobsen på fall.Bessie kom tillbaka till vår kennel samma dag som vi tog med henne på Mh men det verkade inte beröra henne så speciellt mycket.
Vi har flera hundar bla efter Beathalandet Frida som har gjort mycket fina mh beskrivningar och flera av hundarna är också mentaltestade med höga poäng.
Bessie som ni ser på bilden är en av våra grå tikar.Hon lever numera hos Anders Svedberg i Karlskrona.Skall bli intressant att följa deras utveckling framöver.De har redan gjort Bh prov.Anders har ju bla tidigare tävlat med Beathalandet Maskot i elit spår med cert och även elit skydd.

1 comment:

Unknown said...

Kul att det var så höga poäng!